Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Volvo eddig is élen járt a sofőrös autók között az S90 Excellence kivitelével, ahol a jobb első ülés hűlt helyére nyújthatod ki a lábaidat, most pedig itt a továbbgondolt Ambience Concept, amiben az utazás hangulatát is váltogathatod.

A nyújtott tengelytávú luxusautók némelyike akár hat személyt is képes szállítani, ezzel szemben a Volvo S90 Excellence nem az ülések számával veszi le a lábáról az embert, hiszen csak három férőhely van benne. A két fotelre osztott hátsó sor mellett ugyanis a jobb első üléstől is megváltak, hiszen egy sofőrös limuzinban csak útban lenne. A helyére lábtartó került, amiből multimédiás asztal hajtható ki, benne pedig remek helye van a levett cipődnek.

Ha pedig már úgyis fekve utazol, akkor legyen minél kellemesebb a hangulat a fedélzeten! Az Excellence ezen a téren is remekel, hiszen a középső konzolon kér Orrefors kristálypohárnak van hely, a pekingi autószalonon bemutatott Ambience Concept pedig még magasabb szintre emeli a luxust. Az okostelefonra letölthető alkalmazással tetszés szerinti hangulatot állíthatsz be magadnak, mindig olyat, amilyenhez éppen kedved van.

A fényjátékhoz való illat is hozzátartozik a rendszerhez, amit az ezen a téren szakértő Byredon szállít, a zenei aláfestést pedig a Bowers & Wilkins hifi szolgáltatja, amit az eddigieken kívül a hátsó fejtámaszba épített hangszóróval egészítenek ki. Az Ambience egyelőre csak prototípus, de egyáltalán nem tűnik megvalósíthatatlannak, és a Volvo terve is az, hogy hamarosan opcióként kínálja az egyébként is fényűző S90 Excellence mellé.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.