A Volvo hivatalos tuningpartnere, a Heico Sportiv bemutatta a 350 lóerősre húzott V40 T5 HPC-t, amely a Mercit, az Audit és a BMW-t is megszorongathatja.

Bár a rövidítés (High Performance Concept) tanulmányautóra utal, a legerősebb ferdehátú Volvo a hírek szerint hamarosan az európai vásárlók számára is elérhető lesz. A 2,5 literes, 254 lóerős V40 Cross Country T5 alapjaira épített kocsi majdnem száz lóerővel erősebb lett, maximális forgatónyomatéka pedig 360-ról 510 Nm-re emelkedett, így teljesítményben alig marad el az A45 AMG Mercedestől, az Audi S3 Sportbacktől és a BMW M135i xDrive-tól. Sőt, 265 km/h végsebességével kicsit rá is licitál a német autókra, igaz a százas tempót csak 5,6 másodperc alatt éri el.

A sportfelfüggesztésnek köszönhetően az autó alja 30 mm-rel került közelebb az aszfalthoz, emellett a tuningcég erősebb fékrendszert és Recaro sportüléseket rakott a 19 colos ContiForceContact kerekeken guruló kocsiba. Mivel tanulmányautóról van szó, ezért az áráról egyelőre semmit sem lehet tudni, de ha versenyképesek akarnak maradni az erős mezőnyben, akkor mindenképpen alá kell licitálniuk a ferdehátú AMG Merci 13,7 millió forintos alapárának.

És ezt olvastad már?
Már a Red Bull sem védi Verstappent
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!