Te biztosan betartod a követési távolságot, de az ismerőseid még tanulhatnak belőle.

Biztosak vagyunk benne, hogy okosan vezetsz, és mindig betartod a megfelelő követési távolságot, ezért nem is a te figyelmedbe ajánljuk az alábbi videót, hanem arra kérünk, hogy mutasd meg minden ismerősödnek, aki „vonatozni” szokott az autópálya vagy autóút belső sávjában, hogy tanuljon belőle: egy pillanat alatt kicsi a rakást játszhat, ha túl közel megy az előtte haladóhoz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Az eset még szeptember elején történt az M0 autóúton, és tökéletes példája annak, hogy mi lesz a következménye, ha a belső sávban minimális követési távolságot tartva vonatoznak az autók. Csak egy nagyobb fékezés kell, és lesz majd, aki le tud fékezni, de lesz, aki nem. Persze mi is tudjuk, hogy ott a jobbra tarts, és ezen a felvételen is szinte üres a szélső sáv, de ez még nem jogosít fel a balesetveszélyes vezetésre.

De hiszen ezt biztosan te is tudod, szóval nem is neked írjuk, hanem annak a barátodnak, aki még mindig az előtte haladó lökhárítójára tapadva szokott lezúzni péntek délután a Balatonra, és aki miatt utána ott állhatsz a dugóban az M7-esen.

Ez is érdekelhet:

Lerobbant egy autó a Kőröshegyi völgyhídon, az egyik utas benne ülve várta, hogy beléjük csapódjon egy kamion

Nem kellett sokáig várnia. Durva balesetet rögzített a közútkezelő kamerája.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A cseh Rolls-Royce – Škoda Superb

Ilyen az, ha az Alpine izgalmas elektromos autót alkot

„A Red Bullnál most eléggé mérgező a környezet”

További cikkeink a témában