Ajtók nem, 288 lóerős Ford motor viszont van a furcsa nevű Vühl 05-ben, amely az Ariel Atom és a Lotus Elise trónjára pályázik.

A mexikói tervezők mindent elkövettek, hogy egy izgalmas és egyedi járgányt hozzanak létre, ajtókat például hiába is keresnénk a Vühl 05-ön, a karosszéria pedig a megszokott szénszálas vagy kevlár anyag helyett megerősített műanyag borítást kapott, amelynek elemei sérülés esetén pillanatok alatt cserélhetőek. Az egyediségre szükségük is lesz, ha ki akarnak tűnni a könnyűszerkezetes pályaautók népes mezőnyéből, amely éppen múlt héten bővült tovább az argentin Donto P1-gyel.

Az Ariel Atom és a Lotus Elise közé pozicionált kocsi a Ford kétliteres EcoBoost motorját használja, amely 288 lóerő és 420 Nm nyomaték kifejtésére képes. A hatfokozatú manuális váltóval szerelt, hátsókerék-hajtású versenygép így 3,7 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig 244 km/h.

Az ára egészen kedvező, 59 900 fontról, vagyis nagyjából húszmillió forintról indul, ennek ellenére nem lesz könnyű hozzájutni, ugyanis évente csak ötven darabot gyártanak belőle.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában