Kiegyenlítettebbnek, és ezért izgalmasabbnak ígérik a szervezők a túraautó-világkupát, amit alaposan átszerveztek az eddigi vb-hez képest. Michelisz Norbi és a Zengő Motorsport két magyar pilótája is rajthoz áll a marokkói szezonkezdeten.

Minden összeállt ahhoz, hogy új fejezet kezdődjön a túraautó-világbajnokság történetében. Az utóbbi években számunkra is egyre érdekesebb sorozatot a rivális TCR széria bevonásával világkupaként szervezték újra WTCR néven, és minden eddiginél izgalmasabbnak ígérik. Nekünk pedig azért is fontos lehet, mert itt áll rajthoz Michelisz Norbi a Hyundai i30 N-nel, és a Zengő Motorsport két magyar pilótát is indít, Nagy Norbit és Szabó Zsoltot egy-egy vadonatúj Cupra Leon TCR-rel.

Marokkó nem ismeretlen helyszín a túraautósok számára, de a programot jelentősen átvariálták. Minden esemény a hétvége két napjára került, így

szombaton szabadedzésekkel, időmérő edzéssel és az első futammal kezdődik a program, vasárnap pedig egy újabb kvalifikációval és két futammal folytatódik.

Mind a három futamért eltérő számú pontot osztanak, a vasárnapi időmérőn is lehet pontokat szerezni, és aznap az első futam fordított rajtsorrendes lesz.

Kiélezettebb küzdelmet ígérnek a TCR kategóriás autók, amelyek ugyan szerényebb teljesítményűek, de strapabíróbbak, az erőviszonyokat pedig továbbra is súlyozással tartják egyenlő szinten.

Mivel az idei évtől nincsenek gyári csapatok, csak gyári támogatású privát teamek, ezért több márkát is sikerült behozni:

Alfa Romeo Giulietta, Audi RS3, Cupra Leon TCR, Honda Civic Type R, Hyundai i30 N, Peugeot 308 TCR és Volkswagen Golf TCR is lesz a 26 autós mezőnyben.

Michelisz Norbi pedig már nem Hondával, hanem Hyundaijal indul, méghozzá Gabriele Tarquini csapattársaként, aki aktívan részt vett az i30 N fejlesztésében is.

A Zengő Motorsport két vadonatúj Cupra Leont szerzett be, és a mezőnyben ott lesz még sok elismert pilóta: a négyszeres túraautó-világbajnok Yvan Muller, a tavalyi győztes Thed Björk és a korábbi bajnok Rob Huff, de a brit bajnokok közül Fabrizio Giovanardi, Gordon Shedden és James Thompson is rajthoz áll.

Újdonság, hogy a túraautó-világkupa szombati napját csak online közvetítik majd, így az Eurosport Player előfizetéssel, vagy Facebook Live streamen követheted az eseményeket, míg a vasárnapi futamokat már az Eurosport és az M4 adása is adni fogja.

Marokkó után pedig a Hungaroring lesz a következő állomás április végén,

ezért is érdemes lesz követned a marrákesi versenyt, hogy képben legyén az új erőviszonyokkal.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában