Soha ilyen sok magyar versenyző nem indult a túraautó-világsorozaton, mint az előző hétvégén a Hungaroringen tartott futamon. Michelisz Norbin kívül még négyen mutatták meg tudásukat az ellenfeleknek, és ezt a versenyhétvége legjobb képein meg is mutatjuk.

Volt mit nézni a túraautó-világkupa hétvégi futamán a Hungaroringen, hiszen az idei évre átszervezett sorozat már két időmérőt és három versenyt tartalmazott, de közel sem csak Michelisz Norbiért volt érdemes kimenni a pályára, hiszen a Zengő Motorsport két magyar pilótája mellett még két magyar tehetség villanthatott a versenyen.

A legjobb esélyekkel persze a túraautó-világbajnokság tavalyi ezüstérmese, Michelisz indulhatott, hiszen már az előző, marokkói futamon kiderült, hogy a Hyundai i30 N az egyik leggyorsabb autó lett a TCR gépek közt. Új lendülettel kezdhetett a Zengő Motorsport is, hiszen Nagy Norbert és Szabó Zsolt idén vadonatúj Cupra Leont vezethet.

Szabadkártyásnak hívják azt a két versenyzőt, aki a saját nemzete futamára nyer rajthelyet, ezért a WTCR három állandó magyar szereplője mellé még ketten csatlakoztak. Nagy Dániel, aki a válogatott vízipólókapus Viktor testvére, éppen Michelisz saját csapata, a M1RA színeiben indult egy pontosan ugyanolyan Hyundai i30 N-nel, mint Norbi.

Tassi Attila pedig, aki már bőven azelőtt elkezdte a versenyzést a Suzuki-kupában, hogy elég idős lett volna a jogosítványhoz, az előző évben az európai TCR sorozat mindkét futamát megnyerte a Hungaroringen, és a bajnokság végén a második helyen zárt. Idén az európai szériában indul egy Honda Civic Type R-rel, amivel most is rajthoz állt.

Jól mutatta a Hyundai gyorsaságát és Michelisz rutinját az, hogy Norbi a szombati és a vasárnapi időmérőt is megnyerte, és új TCR körrekordot állított fel. Ugyanakkor a mezőny erőssége pedig azon látszott, hogy egyik pole pozícióját sem tudta győzelemre váltani, be kellett érnie két dobogós hellyel, amivel feljött a pontverseny negyedik helyére.

Dobogóra állhatott Michelisz csapatának versenyzője, Nagy Dániel is, aki a fordított rajtsorrendes vasárnapi első versenyen indult az élről, és bár a túraautó-világbajnok Huff megelőzte, de a négyszeres bajnok Yvan Mullert maga mögött tudta tartani. Michelisz ezen a versenyen hatodik lett, Szabó Zsolt pedig a kilencedik helyével pontot szerzett.

Nagy öröm volt a magyar különítmény szereplése annak a rengeteg nézőnek, aki ott volt a Hungaroringen: szombaton tízezren, vasárnap pedig 36 ezren voltak a lelátókon. Még ha nem is sikerült magyar pilótának nyernie, de a hangulat így is olyan emlékezetes volt, hogy ha idén csak a tévéből nézted, jövőre neked is ott kell lenned a pálya szélén.

Nézd csak meg, miért:

(Képek: WTCR)

És ezt olvastad már?
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
További cikkeink a témában
A kapolcsi Sziklakabin, ahol tökéletes feltöltődés vár
Hirdetés