A túraautó-világkupa portugáliai fordulójának első futamán az ötödik-hatodik helyről indult Michelisz és Tassi, de csak egyikük ért célba pontszerző helyen.

Estorilban a fordított rajtrácsos első versenyen a Hyundait vezető Gabriele Tarquini indult az élről, de már az első kanyarban megelőzte Yann Ehrlacher a Lynk&Co volánjánál, és a célig meg is tartotta az első helyet. Tarquini dobogós helyének egy defekt vetett véget, és nem járt jól csapattársa, Michelisz Norbi sem, aki az első kanyarok egyikében egy ütközés miatt kényszerült kiállni.

Michelisz még visszatért a pályára, de már nem fejezte be a versenyt. A Hondát vezető Tassi Attila azonban nagyszerűen tartotta magát, végül Björk megelőzésével a hetedik helyen zárt, ami értékes kilenc pontot jelentett számára.

Tassi ezzel jelenleg a nyolcadik az összetett pontversenyben, míg Michelisz csak a tizenharmadik.

Jót mentek a Zengő versenyzői is, Mikel Azcona a hatodik, Rob Huff a tizedik helyen ért célba, míg Jordi Gené a tizennegyedik, Boldizs Bence a tizennyolcadik lett.

Yann Ehrlacher mellett a Lynk&Co két másik versenyzője, Yvan Muller és Santiago Urrutia állhatott fel a dobogóra, a bajnokságot jelenleg a negyedik helyen célba érő hondás Tiago Monteiro vezeti.

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Gyönyörű ez a klasszikus Porsche, csak éppen teljesen elektromos

A Nissannak erre a Porsche 959-re is szüksége volt a Skyline GT-R sikeréhez

További cikkeink a témában