Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem, a robogók nem feltétlenül apró zümmögő szerkezetek a városi túléléshez, van, amelyik simán elrepít a Balatonra, és viszi a cuccaidat is.

Egy robogó eredendően tényleg igazi városi járgány, elegánsan elslisszol a dugóban veszteglő, irigykedő autósok mellett, keveset fogyaszt, mindenhová befér.

Aztán van az, aki lelkesen robogózna, mert mégsem gondolja magát Valentino Rossinak, viszont nem csak a városban akar mozgolódni, plusz talán még zsúfoltnak/veszélyesnek is érzi Budapestet a mókához. Na, nekik van egy jó hírünk.

Itt a robogó, ami

  • roppant stabilan kanyarog a városban
  • és elég kraft van benne egy komolyabb úthoz is

Ez pedig a Yamaha TMAX SX. De mit is tud pontosan? Mindenekelőtt rendkívül könnyen kezelhető a lehető legmodernebb felfüggesztésének, és a motorozást segítő elektronikáinak köszönhetően. Könnyű alumíniumvázat kapott, és több mint két méter hosszú, azaz elég stabil cucc, semmiképp nem az az esemkápé, amivel kissrácként tekeregtél a környéken.

Annál is inkább, mert szó sincs 50 köbcentis motorról: itt pontosan

A nagy nyomatékú motor, és a könnyű súly együtt meglepően dinamikus gyorsulást tesz lehetővé, ami szintén a robogó-kategória fölé emeli a TMAX SX-et.

Kipörgésgátló, lengőkaros felfüggesztés, LED-fényszórók, különleges fényezés – ez mind van, de a praktikumról se feledkezzünk meg, mielőtt teljesen elvesznénk a műszaki csodák dzsungelében!

Mert ha országútra is jó a gép, akkor bizony nem árt némi tárolókapacitás. Tudták ezt jól a hangvillás dizájnerek:

És manapság egy magára valamit is adó tárgy rá van kötve a netre (lásd: IoT), így van ez ennél a Yamahánál is, amit a távolból zárolhatsz, meghatározhatod a helyét, geofence-t hozhatsz létre vagy lekérdezheted a használati adatait.

A Smart Key-rendszer pedig végképp kényelmessé teszi a használatát, vagyis amikor az intelligens kulcs nálad van, nem kell bajlódnod sem a gyújtással, sem a tároló kinyitásával, sem a középállvány kioldásával – teljes körűen használhatod a robogót.

Ár: 3.498.000.-FT

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.