Amerikai stílusú hotrodot építettek ebből a veterán Volgából, ami egy Oldsmobile motorját és egy UAZ futóművét kapta meg.

Az ötvenes években készültek ehhez hasonló hotrodok az Egyesült Államokban, ahol a kiszuperált autókat megszabadították minden feleslegestől, és izmos motort szereltek be. A következő hotrod azonban egy Volga, az 1956-tól 1970-ig gyártott GAZ-21-es, aminek a tervezőjét egyébként is a korabeli Chevrolet- és Ford-modellek ihlették.

A képeken látható példány 1961-ből származik, és Szentpéterváron építettek belőle amerikai stílusú hotrodot.

A kivitelezés során nem a tökéletesség volt a legfőbb szempont, de műszakilag több érdekesség is van benne. A megemelt futóművet és a kormányművet egy UAZ-ból vették, és az eredeti 2,5 literes, 70 lóerős motornak is mennie kellett.

A motortérbe egy Oldsmobile-ből származó 5 literes V8-as került, amihez háromfokozatú automata sebességváltó kapcsolódik,

a jobb tapadás érdekében a 15 colos kerekekre hátul 295 mm széles abroncsokat tettek fel. Az amerikai-orosz hotrodot nemrég hirdették meg 250 ezer rubelért, ami egymillió forintnak felel meg, és valaki már le is csapott rá.

(Képek: auto.ru)

Ez is érdekelhet:

Az El Camino Volgánál aligha látsz menőbbet mostanában

300 lóerős V8-as forgatja a hátsó kerekeit.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában