Tulajdonképpen roppant stílusos egy levegővel kapcsolatos iparág földi kiszolgáló ingatlanjait is levegővel felfújni, vagyis nagyon menő dolog történt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Csütörtökön már meg is érkezik az első repülőgép, amelyet az új hangárban szerelnek majd – mondta Dietmar Focke, a Lufthansa Technik vezérigazgatója. A felfújható és mobil hangárban a diszkont Norwegian gépeire szerelnek vezeték nélküli internetezést biztosító fedélzeti eszközöket.

A plusz kapacitást Európa legnagyobb felfújható, mobil hangárjával biztosítják, amelynek alapterülete 2800 négyzetméter, 24 méter magas, óránkénti 120 kilométeres szélig ellenáll. A hangárt, amelyben mintegy 40 ember dolgozik majd, három hónap alatt építették fel. A Lufthansa Techniknek azért volt szüksége a gyors építésre, mert a téli időszakban több megrendelésük is lesz, ügyfeleik, a Norwegian, a Wizz Air és a Germanwings folyamatos bővíti flottáját, és a lehető leggyorsabban biztosítaniuk kellett plusz egy gép elhelyezését. A hangárban egy Airbus A320-as típuscsaládba tartozó gép vagy egy Boeing 737-es fér el.

(Forrás: MTI, fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon