400 ezer dolláros éves fizetés, három hónap fizetett szabadság, hétvégi és késő délutáni műszakok nélkül egy gyönyörű szigeten és nem pornó. Már túl szépen hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, nem? Pedig az – és ami a még hihetetlenebb, hogy hónapok óta senki nem akarja betölteni.

Nincs csavar: egy mezei háziorvos keresi háziorvos munkatársát Új-Zéland Északi-szigetén, egy Tokoroa nevű kisvárosban. A helyzet ugyanis az, hogy a praxisa az utóbbi években annyira megnövekedett, hogy már nem bírja egyedül a napi körülbelül negyven beteget. A 61 éves, eredetileg brit származású úriember már hónapokkal ezelőtt feladta a hirdetést, melyben elképesztő összeget, évi 75 millió forintnak megfelelő, 400 ezer új-zélandi dolláros fizetést kínál annak az orvosnak, akivel megfelezhetné klientúráját.

dr. Allan Kelly, az ember, aki már szarik a milliókra, csak nyaralni akar végre egyet

Négy hónapja egyetlen egy jelentkezést sem kapott. A probléma elméletileg az, hogy Tokoroa egy rettentő unalmas kisváros a pezsgő Aucklandhez képest, ahol többnyire gazdag családok tehetős gyerekei tanulnak, ők pedig nem egy vidéki praxist képzelnek el maguknak – írja a New Zealand Herald. Dr. Allan Kelly harminc éve dolgozik a kisvárosban és az utóbbi években egyszer sem tudott elmenni nyaralni, mert nem volt, aki helyettesítse.

Oké, szebb várost is láttunk, de azért jóval csúnyábbat is

A környék pedig máris gyönyörű

A hirdetést magát sajnos nem találtuk meg, plusz a kiwik földje vízumköteles munkavállalói szempontból, így annyira nem lenne egyébként sem egyszerű külföldiként jelentkezni (meg újságíróként, persze ez teljesen mellékes). De azért tényleg nem értjük, mi a jóharag folyhat abban a városban, hogy évi 75 millióért senki nem tölti be az állást – ami a szigeten az átlag fizetések olyan kétszeresét kínálja? Kissé gyanús. Azért reméljük, hogy szegény dúsgazdag dr. Allan Kellynk majd megtalálja a társát – mivel ha már ez ennyire necces, akkor vajon hogy vonulhat nyugdíjba?

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon