Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nincs csavar: egy mezei háziorvos keresi háziorvos munkatársát Új-Zéland Északi-szigetén, egy Tokoroa nevű kisvárosban. A helyzet ugyanis az, hogy a praxisa az utóbbi években annyira megnövekedett, hogy már nem bírja egyedül a napi körülbelül negyven beteget. A 61 éves, eredetileg brit származású úriember már hónapokkal ezelőtt feladta a hirdetést, melyben elképesztő összeget, évi 75 millió forintnak megfelelő, 400 ezer új-zélandi dolláros fizetést kínál annak az orvosnak, akivel megfelezhetné klientúráját.

dr. Allan Kelly, az ember, aki már szarik a milliókra, csak nyaralni akar végre egyet

Négy hónapja egyetlen egy jelentkezést sem kapott. A probléma elméletileg az, hogy Tokoroa egy rettentő unalmas kisváros a pezsgő Aucklandhez képest, ahol többnyire gazdag családok tehetős gyerekei tanulnak, ők pedig nem egy vidéki praxist képzelnek el maguknak – írja a New Zealand Herald. Dr. Allan Kelly harminc éve dolgozik a kisvárosban és az utóbbi években egyszer sem tudott elmenni nyaralni, mert nem volt, aki helyettesítse.

Oké, szebb várost is láttunk, de azért jóval csúnyábbat is

A környék pedig máris gyönyörű

A hirdetést magát sajnos nem találtuk meg, plusz a kiwik földje vízumköteles munkavállalói szempontból, így annyira nem lenne egyébként sem egyszerű külföldiként jelentkezni (meg újságíróként, persze ez teljesen mellékes). De azért tényleg nem értjük, mi a jóharag folyhat abban a városban, hogy évi 75 millióért senki nem tölti be az állást – ami a szigeten az átlag fizetések olyan kétszeresét kínálja? Kissé gyanús. Azért reméljük, hogy szegény dúsgazdag dr. Allan Kellynk majd megtalálja a társát – mivel ha már ez ennyire necces, akkor vajon hogy vonulhat nyugdíjba?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.