Szeretnénk majd egyszer olyan autórajongó öregúr lenni, mint a norvég Henry Harrfeldt, aki 78 éves korában vette meg ezt a McLaren 720S Spidert, és rendesen ki is használja.

A legdrágább szuperautókat kevesen engedhetik meg maguknak, és köztük is többségben vannak, akik csak idősebb korukban válthatják valóra fiatalkori álmaikat. Henry Harrfeldtnek nem ez az első izgalmas autója, de a legújabb büszkesége, a McLaren 720S Spider azért is figyelemreméltó, mert Henry már bőven a nyolcvan felé jár.

2019-ben vette meg, és rendesen ki is használja a 720 lóerős biturbó V8-assal hajtott sportautót,

amivel eddig már 4000 kilométert tett meg. A vele készült riportban kiemeli, hogy a McLaren vezethetősége és gyorsulása igazán nagy benyomást tett rá, és Henry tudja, miről beszél, mert egy veterán AC Cobra és Ford GT40 is áll a garázsában.

Az országban egyetlen McLarenért egy éve 4,3 millió norvég koronát fizetett, ami 140 millió forintnak felel meg. Mint mondja, negyven éve vett egy nyomdacéget, amit nemrég adott el, abból váltotta valóra a fiatalkori álmát, az izgalmas sportkocsikat.

A 720S-nél jobb autót elképzelni sem tudna magának, de azért bevallja, hogy a vadonatúj Ford GT nagyon izgatja a fantáziáját…

(Forrás: TV2 Norge)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hány új-zélandi modellt ismersz? Egyet most megismerhetsz!