Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Harmadik édességtúránk helyszínéül a Nagymező utcai Fragolát választottuk, ahol különleges ízű fagyikat lehet enni, és ki lehet ülni. Mi a kapcsolat a tihanyi camembert fagyi és az érett nő között? Mit üzen a citromos levendula a fiatal lányoknak? Igaz-e, hogy az étcsoki a szív védőszentje?

Chilis csoki és gyömbér

Jönnek a felhők, a gyilkos hidegfront 25 fokra hűtötte a levegőt. Kezdésnek valami tüzeset kívántunk, ezért a fenti képen látható chilis-csokis/gyömbéres fagyit kértük, édes tölcsérben (kétgombócos). Választásunkat harmonikusan égető ízlésvilág, hosszú utóíz, oldalvást felfelé araszoló mozgás jellemezte, csiklandós robbanásokkal a szájban. A csípős fagyi egyszerre volt tüzes és jéghideg, szenvedélyes és távolságtartó. Fűszeres, animális főíze szenvedélyt és forróságot ad a léleknek, amit látványban jól ellensúlyozott az egyszerű fekete-fehér színdinamika. Mivel erősen vágyfokozó hatású, fogyasztása csak mértékletesen ajánlott! (A szenvedélyes növényekből készült fagyik amúgy is türelemre nevelnek és elősegítik a lélek-csakra megfelelő áramlását.) Mi friss szerelmeseknek ajánljuk, összeveszések utáni Nagy Kibéküléshez.

A homoktövis fagyi, és a szív védőszentje

A homoktövis nagyon egészséges növény, nem is értjük, hogy miért nem ez lett az új medvehagyma! A belőle készült fagyit száraz, off-dry ízvilág jellemzi, enyhén savanykás, rövid utóízzel. Szájba véve nehezen olvad, talán a frivol tanninok miatt. Nyers, de fineszes (fiatalos és játékos sokféleségű) fagyi, amely igen szórakoztató - mint ilyen, sok meglepetést tartogat a nőnek. Hipszter-huszonéves csajoknak ajánljuk pasizással egybekötött korzózásra a Nagymező utcában. A fondente-ről legyen elég annyi, hogy fekete színű és 60 százalékos étcsokiból van, ami baromi finom. Ahogy láttuk, a sós pisztácia mellett a fondente az egyik legnépszerűbb fagyi a látogatók körében. Az étcsoki egyébként a szív védőszentje, s mint ilyen segít az önismeretben, illetve a helyes életszemlélet kialakításában!

Camembert fagyi, citromos levendula

A tihanyi camembert fagyi tükrös tisztaságú, nagy bölcsességgel rendelkező édesség. Ízvilágában hegyeket és tengereket idéz, lassan mozduló csapásiránnyal, virágos illatokkal. Zamata a tengeri fekete kagylóra hasonlít, enyhén erotikus emlékeket ébresztve nőben és férfiban egyaránt. Érett nőknek ajánljuk, érett férfiakkal történő szép beszélgetésekhez, amelyek hátterében mindig felsejlik a kölcsönösen függő keletkezés gondolata (mint kísérőjelenség). A citromos levendula is benne áll a jelenvalólétben, csak másként. Inkább lelkesedésével, őszinte egyediségével nyűgözi le a szájpadlást. Ha a citromos levendula fagyi fiatal lány lenne, egész biztosan piros pöttyös szoknyát hordana, szarvasos pólóval. A citromos fagyi a tisztaság illatát hordozza, mint a nyári rét eső után. Hm, finom!

Szeder & 1 barack tarack

Zárásnak a fenti képen látható, hagyományos szeder/barackfagyi összeállítást választottunk. A szeder jót tesz az emésztésnek (anti-oxidánsok), az őszibarack meg a gyümölcsök királynője és édesebb, mint a szeder - gondoltuk. Ehhez képest a szederfagyi nagy meglepetés, mivel olyan édes, mint a barack. Vegetális, nagy kifejezőerővel rendelkező fagyi, amely egyenesen a szívbe talál, mint a költészet. A barack sem álruhában érkezik, okosan felfejlődve követi kistestvére egyenességét. Szeretetreméltó, magnéziummal teli gyümölcs, amely szorgosan tisztítja és karban tartja a testünket, főként a vérkeringést és a veséket. A belőle készült fagyit olyan lányoknak ajánljuk, akikben annyi a nevetés, mint lé a barackban.

Kép/szöveg: Mesterházy Fruzsina, Ember Zoltán

A kiválasztott fagyik gombóconként 250 forintba, az édes tölcsér és a sétálókehely 50-50 forintba kerülnek. Köszönet a Fragolának és Balázsnak a helyszínért! 

Nadrág és kék ruha: ESZKA - Szakos Kriszta. Megvásárolható a Printában és a Retrockban. Fekete csipkés felső: Printa REMAKE collection. Köszönet Krisztának és a Printának a ruhákért!

Olvasd el édességajánlónk első részét is, a Sugar! design cukrászdáról, illetve a második részét, a Dunapark Kávéházról!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.