Semmi kétség, akkora burgercunami zajlik már több éve Budapesten, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket. Nem könnyű választani sem, de most megmutatjuk a legdögösebb versenyzők elitjét.

Alapvetően vannak esztétikailag szebb ételek a burgernél, ami nem más, mint egy húspogácsa két szelet zsemle között. A szaftos finomság evolúciójának köszönhetően azonban egy olyan gusztusos, szexi, nyálcsorgást indukáló csoda lett belőle, hogy legszívesebben nyalogatni kezdenénk a képernyőt.

Zing

Az első kedvencünk egy legendából, a Zingből érkezik. Csípős jalapeno paprika, házi chili szósz, érett paradicsom szeletek, és roppanós édes hagyma, egy kis wasabi mustárral spékelve. Ez a Chili Burgerük.

Burger Market

A Burger Marketben saját magad rakhatod össze a burgered, és ha ügyes vagy, egy ilyen burgerszépségversenyen tuti dobogós helyet elérő gyöngyszemet is összerakhatsz.

 

Kandalló

A Kandalló régi versenyző, nagyon vágják a témát, bizonyítéknak itt ez a Philly Steak Sandwich, ami nem egy klasszikus burger, de nagyon közel van hozzá, de a lényeg, hogy csodaszép.

Burger and Love

A húspogácsa és a zsemle méretének aránya meghatározza a burger látványát. A Burger and Love-nál ez az arány csodás, a hús szinte büszkén szétfeszíti az egész koncepciót, uralja az összképet. A hagymakarikák, a folyós sajtszósz roppant dögös, a grillezett paprika pedig nagyon szép színt ad neki.

Tuning Burger Bar

A Tuning nyerte az idei Hamburger Day fődíját, szóval ott vannak a szeren. A képen látható Ranch burgerük egy lucskos-szaftos csoda, amibe nagy örömmel mélyesztenénk bele a fogainkat.

Terminal

A Terminalban boszorkányoan ügyes konyhát visznek, ez a burgerükön is meglátszik. Így írnak róla: egy 20 dekás, kérésed szerint átsütött marhahúspogácsa, szépen megpirított buciban, cheddar és edami sajttal jól megszórva, pirított baconnel, a tetején friss zöldségekkel és mennyei TERMINAL hamburger szósszal.

Bock Bisztró

A fővárosi fine dining szcéna egyik ikonikus szereplőjénél szívesen újítanak, bizonyítéknak itt a ramenburgerük, ami elég megosztó megoldás, de olyan jól néz ki, hogy gondolkodás nélkül bevállalnánk.

Bamba Marha

Az augusztusban nyitott Bamba Marha egy filmtörténeti klasszikus idézett meg a Big Kahunával. A bazinagy ananászkarikával operáló versenyző erősen figyelemfelkeltő darab lett.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Román hiúzokat költöztetnek Németországba

További cikkeink a témában