Lehet, hogy egész életedben rosszul csináltad?

Ha mindig arra törekszel, amikor egy üveges/dobozos sört töltesz ki a pohárba, hogy minél kevesebb habja legyen az italnak (mert így kevesebb az elvesztegetett mennyiség), akkor sajnos rosszul csinálod a dolgot. Ha már ma van a nemzetközi sörnap, eláruljuk, hogy csináld jól.

Max Bakker sörsommeliertől lehet tudni, hogy a sör habja nemcsak segíti megőrizni a nedű ízét és az illatát adó aromákat, de általa megelőzhetjük, hogy hasfájásunk, vagy más egyéb gyomorpanaszunk legyen – merthogy a hab segít némi szénsavat kiengedni a sörből, ami ha nagyobb mennyiségben jut a gyomrunkba, egészen fura folyamatokat indíthat el ott, pláne akkor, ha még mondjuk chipsszel is összetalálkozik. Baker ezt szemlélteti, illetve megmutatja a sörkiöntés helyes technikáját is:

(Forrás: Business Insider, fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Ezekből a fotelekből még nagyobb élmény filmet vagy meccset nézni

Magyar lakásba magyar bútort – és ne is akármilyet, minőségit!

A mesterséges intelligenciával az otthoni wifid is megtáltosodik

További cikkeink a témában