Egy friss tanulmány szerint a túl sok edzés rossz hatással van a libidóra
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Azt már a legelején szeretnénk tisztázni, hogy senkit nem akarunk lebeszélni a rendszeres mozgásról, hiszen a testedzés az egészséges élet alapja. Persze ezt is túlzásba lehet vinni, egy új tanulmány pedig arra jutott, hogy a mértéktelen gyúrás könnyen kiölheti belőled a nemi vágyat.

Ennek a hírnek nyilván nem fognak örülni azok, akik minden idejüket a konditeremben töltik. Az ő megnyugtatásukra jegyezzük meg, hogy a kutatási minta nem volt túl nagy, kivételek pedig mindig akadnak. Ennek ellenére érdekes az eredmény és érdemes megfontolni az alábbiakat.

A kutatás, amelyet a University of North Carolina professzora, Anthony Hackney vezetett, 1100 fizikálisan aktív férfit kérdezett meg az edzési szokásairól és a szexuális életéről. Miután pedig összevetették az eredményeket, egyértelművé vált, hogy akik folyamatosan hosszú és kemény edzéseket végeznek, alacsonyabb libidóval rendelkeznek, mint azok, akik nem hajszolják túl magukat.

Ez azért lehet meglepő mert a korábbi kutatások úgy találták, hogy a testedzés fokozza a tesztoszterontermelést. Úgy tűnik azonban, hogy van egy határ, amelyet túllépve inkább csökkenés figyelhető meg. Ezek alapján a legjobb megoldás az, ha nem mész le minden nap a terembe és nem nyomod kifulladásig, helyette ugorj le heti 3-4 alkalommal és ne várd meg, míg összeesel. Akkor talán lesz még benned lendület este a hálószobában is...

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.