Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az utolsó simításokat végzik a Tour Odeon névre keresztelt felhőkarcolón a francia riviéra miniállamában, mely azon túl, hogy 170 méteres magasságával a mediterrán térség második legmagasabb épülete, a világ legdrágább apartmanjának is otthont ad.

A legdrágább penthouse a 49 emeletes objektum tetején, 3300 négyzetméter alapterületen és öt szinten helyezkedik el, lakói számára körpanorámát biztosítva Monacóra és a Földközi-tengerre. De mit is kapunk pontosan, ha leperkáljuk a nagyjából 300 millió eurós – azaz kb. 90 milliárd forintos – vételárat? A hat hálószoba, a földtől plafonig érő ablakok, a legmodernebb gépparkkal felszerelt konyha és fürdőszoba, a márványburkolatok, az állandó szobaszolgálat és az érintőképernyős vezérlőrendszer ilyen összeg mellett talán nem számít kuriózumnak, viszont a penthouse tetőteraszán kialakítandó medence, melyben a fél világ fölé magasodó privát csúszdánkon lecsusszanva tempózhatunk, még a legburzsujabbak minden képzeletét is garantáltan felülmúlja.

Ha már bolyhosra csúszdáztuk a fürdőgatyánkat vagy ráuntunk a kilátásra, a komplexum számos lehetőséget kínál unatkozó lakói számára: hasonló egzisztenciájú szomszédainkkal – a felhőkarcolóban több mint hetven lakás van – megnézhetünk egy filmet az épület privát mozijában, orosz vagy török szaunában lazíthatunk, miután magánedzőnk kellően lefárasztott az edzőteremben, de az éjjel-nappal készenlétben álló sofőrünkkel akár kaszinózni is elfurikáztathatjuk magunkat.

Habár az Alexandre Giraldi építész nevével fémjelzett létesítményben nagy valószínűséggel az ott dolgozók konyhájának sufnija is többe kerül, mint a szerkesztőség munkatársainak lakásai együttvéve, az idealisták kedvéért megjegyezzük, hogy nem maradtunk még le semmiről, az apartmanok között több eladó darab is akad még.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.