Ünnepi fogásnak is pazar lenne.

Ünnepi menü sok minden lehet, szerintünk nagyjából egyaránt fontos a tradíció, a jólesően ismerős rituálék betartása, és az újdonságokra való nyitottság. A másik alaptétel, hogy bármely dolog már a puszta léptékétől megváltoztatja a karakterét, ha tehát jóval nagyobb vagy sokkal több van belőle, már nem ugyanaz.

E kettőből pedig kijön a Guinness-rekord: egy amerikai séf, Nick DiGiovanni és a japán ételekért rajongó honfitársa, Lynn Davis elkészítették a világ legnagyobb szusitekercsét.

Három óra alatt elkészítettek egy 2,16 méter átmérőjű óriási szusit. Vagy makit.

Bennünket már a film elején látható óriási evőpálca is lenyűgöz, hát még az, hogy a gigantikus fogás elkészítésében kilenc ember segédkezett, köztük egy mérnök, aki kitalált egy befoglaló formát a rendhagyó szusihoz.

Összesen 900 kg rizst, 226 kg lazacot, 226 kg friss uborkát, sok ezer nori levelet és végtelen mennyiségű szezámmagot használtak el. Normál esetben ugyanennyi mennyiségből 45 ezer adag szusitekercs jönne ki.

(Forrás: Creapills)

Ez is érdekelhet:

Nem hogy azt nem tudtuk megmondani, melyik szaloncukor a jobb; még azt se nagyon, hogy melyik melyik

Az eredeti terv szerint minden érdekes szaloncukrot megkóstoltunk volna. Kiderült, hogy ez nem fog menni, akkor sem, ha lúdtollat teszünk a kóstolóasztalra.

Pekándiós-karamellizált almás az év egyik bejglije

A hagyományos mákos és diós mellett ínyenc bejglit is választott a szakértő zsűri.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés