Egyszerűen elállt a szavunk attól, amit ez a 47 éves angol fickó véghezvitt

Ian Toothill egy 47 éves sheffieldi úriember, akinél 2015 júniusában diagnosztizáltak bélrákot. Nem sokkal később, 2016 elején úgy tűnt, hogy sikerült legyőznie a betegséget, azonban a rák később kiújult, az orvosok pedig csupán néhány hónapot jósoltak neki.

A személyi edzőként dolgozó férfi viszont nem omlott össze.

A férfi így négy hónappal ezelőtt indított egy internetes adománygyűjtő kampányt, hogy finanszírozni tudja az útját. A felhasználók több mint 33 ezer fontot (11,6 millió forint) ajánlottak fel, amiből 29 ezer font az expedíció költségeit fedezi, a többi pénz pedig a Macmillan Cancer Support szervezethez kerül.

Ian Toothill

Toothill időközben sikerrel járt: június 5-én ért fel a Mount Everest csúcsára, ahol a Sheffield Wednesday-drukker tiszteletből a rivális Sheffield United zászlaját tűzte ki, ugyanis az egyik United-szurkoló barátja ezer fonttal támogatta a kampányát. Toothill egy februári rádióműsorban mondta még azt, hogy „be akarja bizonyítani, minden lehetséges”. Lehet, hogy ez a közismert szlogen kicsit már vesztett az „élességéből”, de hogy Toothill valóban hihetetlen dolgot hajtott végre, ahhoz kétség sem fér.

Ian Toothill a rivális Sheffield United zászlajával a kezében

Az expedíció közben, május 20-án a következő üzenetet osztotta meg a Climbing Everest for Cancer nevű Facebook-oldalon:

Hegyet mászok azokért, akik naponta szenvednek a ráktól. Azokért, akik már elvesztették a csatát, az ő családjukért és barátaikért, akiknek át kellett élniük mindezt. Azokért, akik már nem tudnak szívből mosolyogni, akik folyamatosan küzdenek az éjszakákkal – maradjatok erősek: sosem lesztek legyőzve, mindig is lesz kiút. Hegyet mászok továbbá a gátlástalan munkáltatókért, a biztosítási cégekért és a pénzügyi intézetekért, amelyek megvetéssel bántak velünk. Itt vagyunk, erősebbek vagyunk, mit gondolnád, és győzni fogunk.”

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon