Bezöldült a koronavírus-járvány miatt megmaradt sör, mármint nem szó szerint.

Az ausztráliai Adelaide-től nyugatra fekvő Glenelg szennyvíztisztójában a helyi sörkészítő üzemek több millió liter eladatlan, lejárt szavatosságú sörét alakították át megújuló energiává:

a szennyvíztisztítóban a szerves ipari hulladékot szennyvíziszappal keverik, hogy biogázt állítsanak elő belőle - ez egyébként a létesítmény energiaellátásának mintegy 80%-át biztosítja.

A koronavírus-járvány miatt Ausztráliában márciusban elrendelt kijárási korlátozások súlyos károkat okoztak a söriparnak. Májusban a Lion Beer Australia, az ország egyik legnagyobb sörgyára közölte, hogy kiürít 90 ezer hordót, mintegy 4,5 millió liter sört készleteiből.

Az SA Water vállalat illetékese, Lisa Hannant elmondta, hogy a sörkészletek beözönlése új szintre emelte az energiatermelést (amely havonta elérte a 654 megawattórát):

„Hetente mintegy 150 ezer liter lejárt sört felhasználva májusban rekordmennyiségű, 355 200 köbméter biogázt termeltünk, júniusban 320 ezer köbmétert, ami elegendő 1200 ház áramellátására.”

És ha már sör:

Új főzdével és új sörökkel indít csúcstámadást a Monyo

A Monyo Brewing kétségkívül az egyik legprogresszívebb és legprofesszionálisabb hazai kisüzemi sörfőzde, amely sok vállalkozáshoz hasonlóan komoly kihívásokkal szembesült az elmúlt fél évben. Prischetzky Botond brandmenedzserrel beszélgettünk válságról, tervekről, trendekről, egy új főzdéről, és a New England IPA-k elnyűhetetlen vonzerejéről.

(Forrás: CNN, MTI, fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A rendőrség napján lehetne egy rendőrnő is a nap csaja

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés