Az Art Villa névre hallgató otthon 570 négyzetméter Costa Rica-i álom.

A Playa Hermosában felhúzott rezidenciát a cseh Formafatal és Refuel Works stúdió tervezte. A végeredmény egy Costa Rica-i dzsungelbe befészkelt betonvilla, amelyre bátran ráhúzhatjuk az álomotthon jelzőt.

„A belső terek tervezésekor nemcsak a vad dzsungelben találtuk meg az ihletet, hanem Paulo Mendes da Rocha brazil építész korábbi munkáiban is”

– mesélte a Formafatal iroda tervezője.

Az alap, hogy a kilátás mesés a kétszintes, mégis mégis horizontális hatást keltő otthonból, de az már extra, hogy az épületből egy masszív betontömb nyúlik ki a dzsungel fölé – az úszómedence.

Mindegyik homlokzatot nagy üvegajtók borítják, így remek a rálátás a villát körülvevő fa teraszra. Amitől még különlegesebb a villa az az, hogy az összes betonfalat eredeti, nyers állapotában hagyták, hogy ezzel is kiemeljék a tervezésben használt egyéb természetes elemeket: például a növényeket és a vizet.

A felső szinten van a hagyományos élettér, vagyis a nappali, a konyha, na meg az öt hálószoba. De innen nyílik a lounge terasz is, valamint a medencéhez is erről a szintről lehet kislattyogni. Az alsó szinten többek között a fitnesz- és játékterem található.

Ez is érdekelhet:

(via Dezeen; fotó: BoysPlayNice)

És ezt olvastad már?
Már a kanyarban van a tabletta, amivel kiváltható lehet az edzés