Legyél stílusos a gáton! – Árvízi sikk öt lépésben
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Néhány nap múlva tetőzik a Duna Budapestnél, az előrejelzések szerint pedig a helyzet félelmetesebb lesz, mint 2002-ben volt. Pániknak egyelőre nyoma sincs, a zsákokból épült védművek azonban egyre csak nőnek. Ha te is hasznossá szeretnéd tenni magad, és megtöltenél pár homokzsákot, megteheted azt stílusosan is. Megmutatjuk, hogyan.

Kivételek azért vannak

Ahogy azt korábban már említettük, a gumicsizma nem feltétlenül előnyös viselet, vannak azonban rendkívüli helyzetek (az árvíz véletlenül éppen ilyen), amikor azonban kifejezetten javasolt hordanunk egy párat. Mi az Asos kínálatából villantjuk fel a következő magas szárú csizmát, amit eredetileg vadászatokra ajánlanak, a nehéz terep és a sár azonban egy árvízvédelmi területen legalább annyira garantált, mint az erdő közepén. A lábbeli ára 104 euró, vagyis megközelítőleg 30 ezer forint, viszont árvíz akár minden évben lehet, tekintsd ezt tehát befektetésnek.

A vintage sem ússza meg szárazon

Ami a nadrágot illeti, kimehetsz a terepre egy már elfekvőben lévő farmerban, vagy egy olyanban, ami csak úgy néz ki, mintha az volna, valójában azonban még be sem törted. Mi az utóbbi megoldást javasoljuk. Az Acne Studios Max LT néven futó vintage stílusú farmerjának szára szűk, így azzal sem kell bajlódnod, hogy betűrd azt a gumicsizmádba, menni fog magától is. A farmerért 210 eurót kér az Acne, átszámolva tehát 60 ezer forintnyi összeg ellenében feszíthetsz majd ilyen nadrágban a gáton.

Áradás kontra pulóver

A pulóver kérdése többrétű. Nem feltétlen a vastagon kötött darabok számítanak a legideálisabb választásnak az ilyen alkalmakra. Válassz inkább egy vékonyabb knitweart, ami alá még tudsz öltözni, ha szükségét érzed, mégsem fog a munkában hátráltatni, és a feszített tempó ellenére sem fogsz izzadni benne. A Zara kínálatában találtuk ezt a kék, fehér és fekete csíkos darabot, ami tökéletesen illeszkedik a szett többi darabjához. Ára sem vészes, mindössze 6595 forint.

Legalább a kabát legyen vízhatlan

Kabátod legyen strapabíró, ugyanakkor kényelmes, a nedves időjárásra tekintettel pedig az sem árt, ha van kapucnija. Mindezen feltételeknek megfelel a Topman tengerészék dzsekije, melynek külseje vízhatlan, belül pedig pamut bélés bújik meg. Ezen tulajdonságai mellesleg alkalmassá teszik arra is, hogy ha majd levonul az ár, a munkálatok során rárakódott szennyeződést akár mosógépben is eltávolíthatod róla. A kabát ára meglepően baráti, mindössze 65 font, azaz körülbelül 23 ezer forint.

Angolosan az eső ellen

Nem túl szerencsés módon az időjósok esőt ígérnek a következő napokra, ezért nem árt kéznél tartanod egy ernyőt is. De ne olyat, amit egy könnyed 50 km/h-s széllökés is felismerhetetlenné tesz! Ha a helyzet komoly, fordulj profikhoz, és az esős időjárás elleni öltözködésben ki más lenne szakértőbb, mint az angol Burberry? Indigókék csíkokkal ellátott ernyője alá akár ketten is befértek, így amikor szünetet tartva meleg teát kortyolgatsz, legalább lesz kivel kibeszélned az élményeket. Az ernyőért 250 eurót, tehát körülbelül 70 ezer forintnyi összeget kér a Burberry, de ugye nem kell hangsúlyoznunk: ez egy Burberry!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.