Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A francia Antillákhoz közelítve elérte az óránként 360 kilométeres sebességet a valaha feljegyzett legerősebb hurrikán, az Irma, amelynek mintegy ötven kilométer átmérőjű „szeme” másfél órán át tartózkodott Saint-Barthélemy szigete felett, majd a Szent Márton-szigetre csapott le, amelynek gyakorlatilag megsemmisítette a repülőterét.

Irma óriási pusztítást végzett a Saint-Barthélemy meteorológiai állomásán is, olyannyira, hogy a központ reggel óta már nem rögzít és küld adatokat a hurrikánról, ugyanis jó eséllyel elszálltak a berendezések.

Az óceánokon és a légkörön tudományos kutatásokat végző ügynökség, a Nemzeti Éghajlati Adatközpont (National Oceanic and Atmospheric Administration, NOOA) munkatársai viszont egy WP–3D Orion és egy Gulfstream IV típusú repülőgéppel átrepültek a hurrikán szemén, az első repülő pilótája pedig megosztotta velünk azt, amit átéltek. Durva, nagyon durva:

NOAAHurricaneHunters on Twitter

Video of a flight through the eye of #Irma on #NOAA42. Flights on both the WP-3D Orion and G-IV #NOAA49 continue. Credit Nick Underwood/NOAA https://t.co/9ini4bOnYF

(forrás: Reddit)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.