Megvolt a próbaüzem, az Apaépítő jó rajtot vett az első évében, úgyhogy mostantól feljebb kerül a léc: még több program lesz, a szervezők nagy terveket szőnek, az első Anyaépítőn pedig már túl is vagyunk.

„van időnk”

Ez az Apaépítő jelmondata, ennek a súlyát meg csak az érzi igazán, aki maga is apa (vagy anya, gyűjtőnéven szülő, noha az apák nem szülnek). Agyonrágott közhely, hogy egy egyszerű párkapcsolatért is meg kell dolgozni, nem csak úgy lődörgünk, romantikázunk ám: odafigyelésre van szükség, meg minőségi időre.

Na ezt a minőségi idő-igényt durván felszorozhatjuk egy családban, ahol van én idő, aztán idő a szülőknek kettesben, idő kettesben a gyerekkel (szorozva a gyerekek számával). Ez minimum három időkeret, több gyerkőc esetén gyerekenként adj hozzá egyet. (És akkor most a baráti körre, pihenésre, a háztartás vezetésére, munkára szánt időt inkább ne firtassuk, ez egy pozitív cikk.)

Innen szép nyerni... de várjunk csak! Mintha azt olvastuk volna valahol, hogy létezik tartalmas apa-gyerek program, és méghozzá bármiféle erőfeszítés nélkül.

Igen, ez az Apaépítő!

Hitvallásuk, hogy a gyerekkel kettesben töltött minőségi idő meghatározza a gyermek fejlődését és kettőtök kapcsolatát, vagyis a szülő-gyerek kapcsolat az egyik legfontosabb, legmeghatározóbb kapcsolat az emberi élet során. Ezt szeretnék jobbá, mélyebbé, bensőségesebbé tenni.

Az Apaépítő tavaly amolyan tesztüzemben indult, hogy lássák, működik-e az elképzelés, van-e rá igény. Működik, van, és ez a mi nagy szerencsénk, mert mostantól a lelkes apukákból és profi segítőikből (pszichológusokból, pedagógusokból, trénerekből) szerveződő csapat benyomja a turbót.

Ezen túl sokkal több hétvégén számíthatsz Apaépítőre, azaz többen hozzáférünk majd (egy-egy hétvégére 15-20 apa-gyerek páros fér be), és könnyebb lesz megfelelő időpontot választani. Bővül a kalandok köre is. Tudod, az Apaépítőn élmények és kihívások egyaránt várnak, titkos küldetést kell teljesíteni vagy együtt fedeztek fel egy izgalmas, ismeretlen vidéket, esetleg Trabanttal csapatjátok, mint az egyik legnépszerűbb Apaépítőn, amit azóta rendszeresen megismételnek:

Mostantól lesznek négyrészes sorozatok (egynapos és hétvége formátumban is), ahol élményeken keresztül kapcsolódtok a tudományhoz. Az első ilyen a Varázslóiskola lesz szeptember végén, főleg kémiai és fizikai kísérletekkel. Ezt az Asztronauták, a Robotok végül a Kutatók témaköre követi majd, és további partnereket is szeretnének, hogy minél több családhoz, és akár iskolákba is eljusson a program.

Kísérletek hétvégéje már volt a kísérleti időszakban is, de most sokkal komolyabb tervekkel kísérleteznek a szervezők.

Készülnek újabb fontos tervek, az első Anyaépítő hétvégén pedig már túl is lettünk június elején. A szellemiség hasonló volt, mint az apáknál, legalábbis a szervezők részéről. Mert szülői részről azért más volt a hozzáállás, ahogy Nagygyörgy Miklós mesélte:

„minden gyereken volt kalap, naptej, szandál, míg az Apaépítőn ezt lazábban kezelik.”

Jár az anyáknak is ugyanaz a luxus, örülünk tehát az új vonalnak, főleg az egygyerekes apák, akik így egy egész hétvégére egyedül maradhatnak. De ne vicceljük el, az Apaépítő szépen fejlődik, és nagyon jó irányba tart, mi pedig már most várjuk az újabb és újabb fejleményeket, és főleg a „mellékhatást”, hogy minél több boldog és kiegyensúlyozott gyereket, anyát és apát lássunk a hétköznapokban is.

Ha élnél a lehetőséggel, mutatjuk is a következő Apaépítőket:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Román hiúzokat költöztetnek Németországba

Reneszánsz nő a nap csaja

További cikkeink a témában