Megvannak Az Év Irodája verseny győztesei.

A héten a Várkert Bazárban kihirdették Az Év Irodája verseny győzteseit 12 kategóriában. A versenyen hagyományosan az irodákat, az irodaházakat, a közösségi tereket és az év belsőépítész cégét díjazták; idén friss trendnek számít, hogy

az irodapiacon a dolgozói élmény mellett egyértelműen az energiahatékonyság lett a legfontosabb szempont, amely párosul a közösségi terek felértékelődésével.

Az elmúlt időszak változásaira reagálva az irodák a fenntarthatóságra törekednek, emellett a posztcovid időszakban megerősödött kényelmi funkciók uralják a munkatereket.

A boldog győztesek

Idén 13. alkalommal hirdették ki Az Év Irodája verseny győzteseit, amelyre az elmúlt évek nehézségei mellett is – legyenek azok a pandémia, a globális gazdasági válság és energiakrízis vagy a háború következményei –, hatalmas számban jelentkeztek a pályázók: 204 nevezés érkezett, ebből a szakmai zsűri 12 kategóriában hirdetett győztest.

Az Év Irodája verseny mindig a munkahelyi trendek ütőerén tartja az ujját. Az idei diagnózis szerint az irodák továbbra is a társadalmi-gazdasági élet legfontosabb színterei, ahol a munkavállalók találkozhatnak, ötletelhetnek és ahol a vállalati értékek is megjelennek. Míg a pandémia és a poszt-covid időszakában a visszatérés az irodákba és a hibrid modell elterjedése határozta meg az irodapiacot, tavaly óta a munkahelyek a közösségi szerepre, a kényelmes és otthonos terekre, valamint az energiahatékonyságra fókuszálnak a fenntarthatósággal együtt.

Emellett a versenyen egyre markánsabban megjelennek a vidéki nagyvárosok irodái is, vagyis az elmúlt húsz évben átalakuló irodakultúra már nem csak a fővárosi alpiacokon valósul meg.

„Bár az elmúlt években számos világgazdasági és társadalmi esemény befolyásolta a mindennapjainkat, az irodapiac igazán válságálló szektor, hiszen mindig képes a megújulásra – mondta Fodor Dániel, Az Év Irodája társtulajdonosa és főszervezője. – Idén is sok újdonsággal találkozhattunk, a poszt-covid időszakban már minden a kényelemről, a fenntarthatóságról, az energiahatékonyságról és a digitalizációs forradalomról szól. Mindenkit arra biztatok, hogy ismerje meg az idei versenyünkre beérkezett pályázatokat, győzteseket és helyezetteket, hiszen az elmúlt években annyi változást tapasztalhattunk meg, mint más esetben több évtized alatt.”

A győztesek

Az idei évben Az Év Irodája Kisvállalati díjat a Webstar érdemelte ki, amely az alkotás és az informatika világát szintetizálta egy kényelmes és igényes pécsi irodatérben. Az Év Irodája Nagyvállalati díjat az OTP M12 nyerte: a Madarász utcai új irodaház a legújabb trendeknek megfelelő kényelmi és fenntartható szolgáltatásokat kínál a dolgozóknak.

A Webstar irodája

Az Év Székháza díjat a Mol Campus kapta, amely nem csupán egy új ikonikus épület a magyar ingatlanpiacon, hanem a legkorszerűbb munkakultúra-trendek jelennek meg az irodatoronyban. Az Év Ipari Irodája elismerést az Unilever Nyírbátori Háztartásvegyipari Gyára nyerte, ahol az üzemek ipari világát egyesítették a dolgozók irodai kényelmével.

Budapest új ikonja, a Mol Campus

Az Év Szakmai Irodája díjat a Basic Collection érdemelte ki, amely design bútorok forgalmazásával foglalkozó vállalatként hozta létre modern bemutatótermét és irodáját. Az Év Irodaparkja a BOSCH irodája lett, amely egy világszínvonalú fejlesztőkomplexumot alakított ki.

A Basic Collection irodája
A BOSCH iroda

Az Év Irodája Design díjat az Artificial Group kapta, amely egy patinás belvárosi palotában alakította ki különleges miliővel rendelkező irodáját. Az Év Környezettudatos Irodája elismerést az UNI-INVEST érdemelte ki, amely kertvárosi környezetben építette fel saját fenntartható vállalati irodaházát.

Office Branding Különdíjat kapott a Diageo BRAND New Adventure-Project Walker, amelynek környezettudatos munkahelyén az employer branding példaértékű módon érvényesül. Az Év Közösségi Tere a Mad Dog Coffee Hangár lett, amely hiánypótló kávézóként és közösségi térként jött létre a Váci úti irodafolyosón.

Mad Dog Hangár, Az Év Közösségi Tere

Az Év Belsőépítész Cége a Minusplus lett, amely független építésztervező és designer irodaként számos világszínvonalú projektben működött közre. Az Év Irodaháza pedig a Budapest ONE, amely Dél-Buda Városközpont ikonikus, WELL-minősítéssel rendelkező irodakomplexuma.

A teljes mezőnyt itt mustrálhatod végig.

(Forrás, fotók: Az Év Irodája)

Ez is érdekelhet:

A dolgozók döntik el, hogy milyen irodát szeretnének!

Iroda volt, van és lesz, de a dizájn a háttérbe szorul, és inkább a közösségi tér, a környezettudatosság, az energiahatékonyság és jó lokáció lesz a fontos.

Török pénzhamisító és római kerámia is előkerült a Bem Center építésénél

Budapest egyik fontos részén nemcsak hotel és iroda épül, de a közlekedés is átalakul hamarosan.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

A jövő tükrét mutatja Párizsnak a La Grande Arche

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés