Egy bő negyvenmillió forintos, három másodperc alatti gyorsulású BAC Mono típusú együléses sportautóként ment be a Clark Ádám tér felől…

…és roncsként, tréleren jött ki, nem tudjuk, melyik oldalon. Tulajdonosa, Josh Michael Cartu kanadai, de nálunk élő üzletember – róluk készült ez a videó, amikor még a Hungaroringen száguldottak, és nem az Alagútban várták az autószállítót.

UPDATE

A 280 lóerős, 500 kilogramm tömegű BAC Mono szétszóródott karbonszilánkjait látva egyértelműen mindenki arra tippelt, hogy Cartu odalépett az alagútban, és hibázott. Mai Twitter-üzenete azonban megvilágítja a baleset okát. “Jól vagyok, senki se sérült meg. Mindent megtettem, hogy elkerüljem a sávomba sodródó motorost, de az alagút túl szűk volt :("

Lehet, hogy gyorsabban ment a kelleténél, de az nehezen hihető, hogy brutálisan zúzta volna a szűk alagútban. Aki egy ilyen géppel, pályanapokon engedi ki a fáradt gőzt, annak nincs igénye városi bohóckodásra, mert ez az extrém sportgép brutális, letaglózó élményt ad vezetőjének.

A brit testvérpár által alapított Briggs Automotive Company 2011-ben bemutatott, évente ötven-száz példányban gyártott autóját 2,3 literes Cosworth szívómotor mozgatja; a hosszában beépített négyhengeres hatfokozatú szekvenciális váltón és részlegesen önzáró differenciálművön keresztül hajtja a hátsó kerekeket.

Az igényes Sachs versenyfutóművel és AP Racing fékekkel felszerelt autó 2,8 másodperc alatt gyorsul százra, 6,7 másodperc kell neki a 160-hoz, a végsebesség pedig 273 km/h.

És ezt olvastad már?
Szmog elleni hangágyút fejlesztettek lengyel kutatók