Rengeteg olyan növénynek van szüksége a beporzásra, melyeket fogyasztunk, ezért a méhek szorgos munkája nemcsak az édes méz miatt rendkívül fontos, hanem az élelmiszerek és a fenntarthatóság szempontjából is lényeges. A Bentley-nél éppen ezért nemcsak autók készülnek, hanem méz is, méghozzá egyre több.

Sok autógyártó érdekelt más iparágakban is, így kerülhet Peugeot logó egy borsőrlőre vagy éppen Bentley logó egy üveg mézre. Amíg angliai Crewe-ben lévő üzemben kifogástalan luxusautók készülnek, addig a gyáron kívül a méhek munkálkodnak a területen. Mindez csak néhány éve indult a Bentley fenntarthatósági stratégiájának részeként, 2019-ben egy 120 ezer őshonos mézelő méhből álló kolónia költözött hozzájuk.

Mostanra több mint 600 ezer példányra nőtt a méhpopuláció, ami idén ezer üveg mézet termelt a Bentley-nél.

Tíz kaptárból nyerik ki a házi méhészek és a Buckley Bees szakemberei a mézet, melyet többször átszűrnek, hogy a lehető legtisztább és tökéletesebb folyékony arany kerüljön a kis üvegekbe, melyeket aztán a dolgozók és az ügyfelek kapnak.

Már öt éve működik széndioxid semlegesen a Bentley gyára, melyben a mézen kívül más természethez kapcsolódó apróságok is készülnek, így saját gyártású madárodúk és sündobozok is akadnak a luxusautók közelében.

Ez is érdekelhet:

Bécs a méhek álomvárosa

Bécset általában szeretik a lakói. Nem csak az emberek.

Minden idők legerősebb Bentley-je mutatja meg a márka jövőjét

Így néz majd ki az elektromos Bentley, de a Batur még 12 hengeres motort kapott.

Ez az újfajta mezőgazdasági stratégia megkönnyíthetné az életünket és megmenthetné a méhpopulációkat

Az előnye, hogy még a legszegényebb országokban is meg lehet ezt valósítani.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában