A Bentley egy limitált szériás különlegességgel mutatja a jövőt, amikor már elektromos hajtású autókat gyártanak, de a Batur még utoljára megkapta a W12-es motort, méghozzá minden eddiginél erősebb formában.

2020-ban élesztette fel a Bentley a múlt századi karosszériagyártók hagyományát a Bacalar bemutatásával, az egyedi modelleket készítő Mulliner részlegnél ugyanis mindössze tizenkét példányt építenek belőle. Most pedig itt a Bentley következő különlegessége, amely szintén egy limitált szériás modell, de nagyobb a jelentősége.

Az alapokat ismét a Continental GT adja, de ezúttal nem egy roadstert, hanem egy túrakupét építettek belőle.

A dizájn legnagyobb újdonsága, hogy búcsút intettek az évszázada használt kerek fényszóróknak,

amivel egyértelműen dögösebb lett a Batur külseje. A jellegzetesen rácsozott hűtőmaszkjáról és az arányairól mégis azonnal Bentley-nek ismerheted fel.

A Batur azt mutatja meg, hogy milyenek lesznek a Bentley-k, amikor elektromos autókat fognak gyártani

2025-től, és a képek láttán a stílusukra akkor sem lehet majd egy rossz szavunk sem. A limitált példányszámban készülő Batur azonban mégis benzinmotort kapott, méghozzá nem is akármilyet, hanem a Bentley eddigi legerősebb W12-esét.

A Continental GT-ből ismerős 6 literes biturbó W12-es teljesítményét 659-ről 740 lóerőre növelték,

a maximum nyomatéka 1000 Nm, amit nyolcfokozatú duplakuplungos sebességváltó oszt be. Az aktív kanyarstabilizátorral, az elektronikus differenciálzárral és a hátsókerék-kormányzással a vezethetőségét is sportosnak ígérik.

Az utastér érdekessége, hogy a kormánykerék középállását jelző sávot és az indítógomb körüli üzemmódválasztó tárcsát 18 karátos aranyból készítették el, de kívánságra a szellőzőnyílások elzárógombja is lehet aranyból.

A műszerfal jobb oldalára pedig a W12-es motor hangmintáját gravírozzák fel.

A nevét egy Baliban található 88 méter mélységű tó után kapta a Batur, amiből összesen csupán 18 példányt gyártanak a Mulliner részlegnél. Az ára adók nélkül is 1,95 millió eurónál kezdődik, és ez még akkor is tájékoztató jellegű információ lenne, ha akadna ekkora összeg a bankszámládon, ugyanis a Batur minden példánya előre elkelt.

Ez is érdekelhet:

A tető nélküli Bacalar az egyik legritkább Bentley lesz

Csak 12 példányt építenek, és már mindre van vevő.

Minden idők legsportosabb Bentley-je lett a Continental GT Speed

A 6 literes, 12 hengeres motorja még izmosabb.

Fenséges elektromos túrakupé mutatja meg a Bentley jövőjét

A formája sem rossz, de belül tényleg mesés.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában