30 millió elérésnél tart a #deinfluencing hashtag, és nem tűnik úgy, hogy az új trend hamar kifulladna.

Már több mint 30 millióan nézték meg a #deinfluencing hashtaget a TikTokon, ahol az influencerek újabban azt mondják meg, hogy mit ne vegyél. Egyértelműen új trend jelent meg ezzel a közösségi médiában,  ami sokak szerint jónéhány márka számára game changer lehet.

Főleg a túlfogyasztástól besokallt Z generáció helyez nyomást az influencerekre, hogy hitelesebben működjenek, ezért aztán egyre többen már nem eladnak dolgokat, hanem olyan túlértékelt termékeket ajánlanak, amelyeket érdemes elkerülni. Szóval nagyjából az ellenkezőjét teszik, mint eddig.

Többen már boncolgatták a friss jelenséget, és bár arra nem igazán számít senki, hogy kipukkad az „influencer marketing buborék”, viszont – mint például Marina Mansour TikTok-szakértő mondja – ez „a lusta influencer marketing végének kezdete, ami mindenki számára jó hír”.

A „de-influencing” jelenséget az első elemzések szerint négy dolog jellemzi:

  • Átláthatóság
  • Szabályozás
  • Elszámoltathatóság
  • Bizalom

A netezők érzik, mennyire bízhatnak egy-egy influencerben, vagyis egyre kevésbé működik, ha csak zsíros összegért áll ki valaki egy márka mellett. Ez a figyelem pedig csak erősödni fog a következő időkben.

(Fotók: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Tíz lenyűgöző art deco épület a világ minden tájáról

Segítünk, hátha egyszer azzal nyerhetsz nagy pénzt, ha tudsz mondani egy dominikai modellt

További cikkeink a témában