Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az utóbbi időben kétségeink támadtak afelől, hogy létezik annál melegebb, mint egy nagyváros júniusban. A kellemesen meleg éjszakákat kellemetlenül forró nappalok követnek, a maival együtt pedig ez már a számolatlanul sokadik kellemetlenül forró nyári nap egy huzamban. Az olykor szinte már elviselhetetlen hőség elől egyetlen kiút a vízpart, amit ilyenkor fokozottan ajánlott becélozni. Hogy minél hamarabb csobbanhass a hűsítő habokban, most összeállítottunk számodra egy listát arról, mit érdemes magaddal vinni egy vízparti ejtőzésre.

Újíts be egy elegáns törölközőt

Az Orlebar Brown törölközőjéhez erre vezet az út.

Bizony, nem mellékes, mit terítesz le a homokba. Egy elegáns dizájner darabra nem csak büszkén fekszel le, de azt is tudod, hogy kényelmes lesz. Válassz nyugodtan egy élénk színt, így a vízből kijőve hamarabb megtalálod fekhelyed a sok esetben oly zsúfolt parton.

A partra csakis espadrilles-t

Kedvenc darabjaink a Soludos kínálatában találhatók.

Valószínű már te is találkoztál a jelenséggel, miszerint városi környezetben viselik srácok ezt a típusú lábbelit. Ők helytelenül teszik ezt, hiszen ezeket a cipőket a vízparti sétákra alkották meg.

A kötelező fejfedő

Ez a kalap bizony Hermés.

Kifinomult, ugyanakkor elővigyázatos megoldás a kalap, ami idén nyáron reneszánszát éli. Míg fesztiválokra a szalmakalapot ajánlottuk, addig vízparton a vászon anyagból készült darabok viselete javaslott. A nemesebb anyag nem csak, hogy fokozottabban blokkolja a napsugarakat, de a megjelenése is jobban illik egy vízparti környezetbe.

A tökéletes short

A nadrágért erre tovább.

A nyári hőségben a rövidnadrágoknak három területen kell helytállniuk: a vízben, a városban, és a terepen. Ez a short mindháromra képes, anyaga ugyanis gyorsan szárad, duplavarrásos struktúrája pedig engedi lélegezni a bőrt, így biztosítva kényelmet még a legnagyobb melegben is. Viselete tehát ideális nem csak a strandokra, hanem edzőtermekben és a vad túrákon egyaránt.

Az elmaradhatatlan napszemüveg

Az Oliver Goldsmith napszemüvegekről bővebben itt.

Nem egy olyan rémtörténetet hallani, ahol egy váratlan hullám elragadta a drága napszemüveget, ebből kifolyólag azok viseletét mi kizárólag a parton javasoljuk. Legfőképpen igaz ez az Oliver Goldsmith napszemüvegek tekintetében, amik olyan XX. századi stílus ikonok kedvencei voltak, mint Michael Cain vagy éppen Audrey Hepburn, és olyan dizájnerekre voltak inspiráló hatással, mint Dior vagy Givenchy.

Az újra átélhető pillanatokért

A Leica V-LUX 40

Ma már szinte alig van olyan ember, aki ne tartana magánál napi szinten valami képrögzítésre alkalmas eszközt. Az okostelefonok rohamos fejlődésének ellenére a mobileszközökben található kamerákkal készült képek minősége azonban még ma is megkérdőjelezhető. Ha tehát fontos pillanatokat kívánunk megörökíteni, még mindig inkább érdemes egy erre a célra tervezett fényképezőgépet használnunk. A Leica kompakt készülékének paraméterei lehetővé teszik, hogy könnyedén magunkkal tudjuk vinni azt hosszabb – és rövidebb utakra egyaránt.

Egy idegennyelvű olvasnivaló

Mindegyik könyv megtalálható az Amazon kínálatában.

Vízparton olvasni érthető okokból mindenki szeret, főleg külföldi utak alkalmával azonban nem árt, ha ezt nem anyanyelvünkön tesszük. Egy hűvös helyszínen zajló véres angol krimi kellőképpen hidegrázó hangulatával ideális ellenpólusául szolgálhat a napsütötte partnak, és még nyelvtudásunkat is a szükséges szinten tudjuk vele tartani.

Viselj egy laza inget

Ingek a Zarától.

A pamut vagy vászon anyagból készült ingek viselete strand-barát, és főleg praktikus, amennyiben a napfürdőt követően kedved támad beülni a part menti bárba.

A nap elleni pajzs

A L'oreal hidratáló és a Garnier fényvédő termékek.

Ne felejtsd otthon a nap elleni védőláncot, ami az arckrém, naptej, ajakápoló szentháromságból áll. Míg a L’oreal Men Expert Trubo Booster hidratálója a víztől kiszáradt arcbőröd hidratálja, addig a Garnier Amre Solaire termékcsaládja tested és ajkaid védi a káros UV-sugaraktól.

Amiben mindezeket leviszed a partra

Shopper a Topmantől.

A 100% pamutból készült shopper ideális megoldás a cipekedésre, és könnyű tisztántarthatósága miatt nem kell féltenünk a parton található homoktól sem.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.