A november a prosztatarák veszélyeire figyelmeztető Movember mozgalom miatt világszerte a bajusz növesztéséről szól, de most, hogy itt a december, ideje megnövesztetünk a teljes arcszőrzetünket.

Elsőként prezentáljuk, hogyan borotválkozik egy igazi férfi.

(Természetesen simára borotvált arccal is lehetsz igazi férfi, ez amolyan bon mot, jó duma a részünkről. De menőbb, ha van valami szőr az arcodon.)

Másodszor demonstráljuk, mit tud tenni egy jól eltalált szőrzet egy férfi arcával. Példaként itt van a Trónok harca Hegy nevű szereplője, Hafthor Julius Björnsson.

Először arcszőrzettel:

Az emberünk középen látható

Majd anélkül:

Nem kérdés, hogy az első képen a szakállnak köszönhetően Hafthornak úgymond van arca, méghozzá markáns, maszkulin arca, míg a másodikon annyira impozáns, mint egy spáros biztonsági őr.

A szakállnövesztésben többek között az a jó, hogy fájdalommentesen ki lehet próbálni. Nem nyúlsz a borotvához pár hétig, és máris elborítja arcodat a maszkulin szőrkorona. Abban a pillanatban eldöntheted, hogy bejön-e neked ez a dolog, avagy nem. Amennyiben nem, kapd elő a borotvát, ha meg igen, akkor mutatunk hat tuti fazont. Merthogy a szakállal is foglalkozni kell, éppen úgy, mint a hajjal.

1. A favágószexuális

Ez egy méretes szakáll, férfias őserőt sugall, vad fenyvesekkel, fenyőillattal a háttérben. Jelen pillanatban a női populáció jelentős hányada lelkes rajongója ennek a fazonnak. Kockás ing kötelező.

2. Teljes, de rövid

Ez a név mindent elmond. Előnye, hogy akkor is hordhatod, ha bankban, polgármesteri hivatalban, szóval valami karót nyelt helyen dolgozol. A szőr alapvető joga minden férfinak!

3. A Long John

Radikális megoldás azoknak, akiknek a favágószexuális túl trendi és túl kevés. Ha az üzleti életben, közhivatalban dolgozol, nem ajánljuk, de ha egy kreatív reklámügynökségnél, a szórakoztató- vagy vendéglátóiparban (pl. romkocsmákban a pult mögött) mozogsz, akkor hajrá!

4. A Sir Walter Raleigh

Jó lenne valami magyar párhuzamot találni ide, de Balassinak csak bajsza volt, Dobónak és Kossuthnak túl nagy szakálla, Batthyányi Long Johnban nyomta, de kecskeszakállas magyar hírességet hirtelen nem találtunk. Na sebaj, a lényeg úgyis a fazon! Ez bizony egy konzervatív megoldás, így ezt a szakállt egy történelemtanáron is simán el tudjuk képzelni.

5. A szőke szakáll

Ez az előző ellentéte, extrém kivitelezés azoknak, akik a szakálluk szőkítésével fejezik ki hardcore egyéniségüket. Passzol mellé a hipszter tetoválás, testékszerek, az elektronikus zene vagy hard rock karcosabb, nem mainstream ágai, a street art művészek neveinek bensőséges felemlegetése, és a megfelelő zenei események rendszeres látogatása. Volt a II. világháború előtt egy Szőke Szakáll nevű magyar színész, aki Berlinben és Hollywoodban is karriert csinált. Na ennek a fazonnak semmi köze hozzá.

6. Beard plus Undercut

Figyeld ezt a srácot! Ő maga az urbánus trendiség, smart, stílusos, nyitott, társasági ember, ilyenekkel van tele a Fröccsterasz, meg a többi terasz nyáron. Balatoni jachtozáshoz, nyitott tetős autózáshoz, furmintozáshoz ez az oldalt felnyírt+szakáll-fazon járja, ez most alapabb, mint a simára borotvált arc.

Na most, hogyan legyen ilyen szakállad?

Először is növeszteni kell a szőrt, ez nem is kérdés, majd ezt követően formázni. Elmehetsz egy borbélyműhelybe, vagy magad is rendezgetheted, ami hosszú távon olcsóbb és otthon is meg tudod csinálni, tehát kényelmesebb. A szakállápolási szerekről már írtunk, de szakállnyírókról még nem, pedig akadnak klassz cuccok. Ilyen a Cruzer 5 Face, ami egy marokra fogható borbélyüzlet. Ezt azért mondjuk, mert a Braun ügyes kütyüje kisebb és nagyobb arcszőrzetek nyírására, formázására, trimmelésére is alkalmas. Egy normális szakállnyírónál már alap, hogy többféle hosszúságban nyírja a szőrt, és többféle funkciója legyen, ezek itt is megvannak, ezekhez a fícsörökhöz hosszú akksi élettartalom, meg jó kezelhetőség társul.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon