Ami nem divat, hanem ciki – Felejtendő trendek

A street fashion-blogok és -oldalak lehetőséget nyújtanak számunkra, hogy valós időben tudjunk arról, mit is viselnek a világ másik végén élő, hozzánk hasonló divatőrült társaink. Az oldalak szerkesztői sok esetben maguk is a divatipar különböző területein ténykedő újságírók, tervezők, fotográfusok, bízhatunk ízlésükben. De – és itt most bennünk bízzatok – nem kell mindent bevenni, vagy ez esetben felvenni.

Elég, hogy egy bizonyos kiegészítőt egy héten kétszer viseljen egy ismert zenész, vagy hogy lássuk ugyanazt a ruhadarabot néhány modellen, és azok máris visszaköszönnek a divatblogok felületein. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy mindez helyes, és ami ennél is fontosabb, stílusos. Annak érdekében, hogy az ilyen típusú problémákat csírájában elfojtsuk, következzen néhány aktuális trend, melyeket örökre el kell felejtenünk.

Bokalánc

Meglepve tapasztaljuk, hogy tényleg van olyan viráglelkű férfiember, aki ilyet tesz magával. Nem gondoljuk, hogy neked valaha is eszedbe jutott, de inkább szólunk, hogy nem menő!

A belga cipők

Számunkra két hibátlan exportcikket nyújtott eddig Belgium: a gofrit és a marcipánt. A belga cipők viseletét inkább hagyjuk meg Poirot-nak!

Virágmintás tárgyak

Az apró mintás ruhadarabok még elfogadhatók, de a nagyobb virágokat ábrázoló dolgok leginkább olyanok, mintha a nagyitól kérted volna kölcsön azokat.

Nyaklánc gyöngyökből

Egy ilyen nyaklánccal leginkább úgy festesz, mint aki most tért vissza Tibetből, ahol is sikeresen megtaláltad önmagad, így most már minden szinten együtt tudsz élni az univerzummal. Egy baj van ezzel: inkább kínos,  mint cool.

Öves kardigán

Egyetlen típusú férfi hordhatja az ilyen kardigánokat, mégpedig az, aki alkatából adódóan minden mást is nyugodtan viselhet. Ami bennünket illet, vegyük le azt az övet, és felejtsük el azt is, hogy egyáltalán létezett!

Borítéktáska

Csak úgy tűnik, mintha praktikus volna, de valójában mi is fér el benne? Egy iPad, és talán még egy fél toll. Ennél azért többre van szüksége még egy férfinak is. Pár nap után megutálnád, mert olyan, mint egy lerázhatatlan csaj: mindig lefoglalja az egyik kezed.

Rövidnadrág bakanccsal

Erre nincs magyarázat, főleg azért, mert nem létezik olyan éghajlat ezen a világon, amelyre a viselet kényelmes volna.

Csak a vállon hordott kabát

Egyszerűen csak hordd rendesen azt a kabátot vagy zakót, különben azt fogják gondolni rólad, hogy édesapád nem tanított meg arra, hogyan kell normálisan felöltözni!

Teljesen begombolt ing nyakkendő nélkül

A teljesen begombolt ingnek sok értelme nincs, ha nem viselsz hozzá nyakkendőt. És még levegőt is nehezebben kapsz. Ennyi érv elég is ellene.

Öltöny sportcipővel

Külön-külön egyikkel sincs semmi probléma, a kettő együtt azonban tökéletes recept a katasztrófára. Mi is rendszeresen látjuk a divatmagazinok szerkesztőit egy-egy divathéten így öltözni, de fontos tudnod, hogy ennek pusztán kényelmi okai vannak, hiszen ők egész nap bemutatóról bemutatóra járnak. A megjelenésnek tehát semmi köze sincs a divathoz.

Tovább:
A legfrissebb Player-cikkekhez
A rovat többi cikkéhez
A szerző e heti kedvencéhez: Barabás Henriett  A szépség, aki száztíz százalékkal ég

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon