Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az ünnepi szezonnak vége, a nyári esküvők pedig még odébb vannak, alkalmi cipőd egy időre elfelejtheted. Mielőtt azonban elrejtenéd a gardróbszekrény legaljára, nem árt, ha eltűnteted róla a megpróbáltatások nyomait. Most abban leszünk segítségedre, hogy a legegyszerűbb otthoni módszerekkel hogyan őrizd meg a bőr szépségét, hogy mikor legközelebb viseled, cipőd úgy nézzen ki, mintha most léptél volna ki a királyi hintóból!

1. Először is egy puha sörtéjű kefével tisztítsd meg cipőd felső részét a használat során rárakódott szennyeződéstől. Fordíts különös figyelmet a varrások menti területre, illetve a talp perem menti felületére, mert ezekre a részekre előszeretettel rakódik le az utcáról felszedett kosz.

2. Ezek után szükséged lesz egy puha kendőre, melyet előzetesen áztass be némi langyos, szappanos vízbe. Amint a kendőt alaposan kicsavartad, az orr-résztől indulva a sarokig töröld át a cipőt. Ha tiszta a felület, egy száraz kendő segítségével itasd fel a nedvességet.

3. A használat során elkerülhetetlen, hogy karcolások, apróbb sérülések essenek a cipőn, amelyek az ilyen fényes anyagból készült lábbelik esetében látványos hibának számítanak. Rendkívül egyszerű, mégis igen hatásos módszer, ha a sérüléseket fogkrémmel kezeled. Elég egy keveset az érintett területre helyezned, melyet aztán ujjal kenj szét. Ha megvagy, akkor körülbelül egy percet követően egy száraz ruhával töröld át a cipőt.

4. Utolsó lépés a fényezés, amire - furcsán hangozhat, de - a legalkalmasabb otthoni kellék az ablaktisztító folyadék. A makulátlan eredményhez kevés permet is elég, amit a cipő fejrészére fújj, majd egy száraz kendő segítségével egyenletesen oszlasd szét az egész felületen. Ezt követően fordítsd meg a kendőt, és határozott, gyors mozdulatokkal töröld fényesre lábbelid.

Ha a fenti pontok szerint cselekedsz, cipőd olyan ragyogó lesz, mint egy tiszta nyári éjszakán az Esthajnalcsillag. Annak érdekében, hogy ez így is maradjon, a tároláshoz is adunk néhány tanácsot! Ha lábbelid dobozát a vásárlást követően azonnal, környezettudatos polgár módjára a szelektív hulladékgyűjtőbe préselted, javasoljuk egy cipőtáska beszerzését. Ez a puha tasak védi cipőd a porosodástól és az esetleges mechanikai sérülésektől, míg az a szekrényben várja, hogy újra felvedd. A bőrcipőkre jellemző, hogy a fejrészen repedések keletkeznek. Ha hosszú időre pihenteted, javasoljuk, hogy orr-részét alaposan tömd ki, vagy szerezz be egy sámfát, ami a legjobb eszköz erre a feladatra. Segítségével merevséget adsz a bőrnek, ami ettől kisimul, a repedések pedig észrevehetetlenné zsugorodnak.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.