Egy modern, 21. századi otthon nehezen képzelhető el alapvető biztonsági eszközök nélkül. A biztonsági kamerák, babafigyelő kamerák vagy mozgásérzékelők a legtöbb esetben már okoseszközökként kerülnek piacra, amelyek remekül összekapcsolhatók például a telefonunkkal, így bármikor értesítést kaphatunk arról, ha a megfigyelt területen bármi változás történne.

A biztonsági kamerák alapvetően két célt szolgálnak: egyrészt szemmel tartanak egy bizonyos területet, illetve rögzítik az ottani eseményeket, amiről viszont kevesebb szó esik, az az elrettentő erejük. Egyesek kétszer is meggondolják azt, hogy rossz fát tegyenek a tűzre, ha tudomást szereznek arról, hogy egy bizonyos portán vagy beltéren biztonsági kamerák vannak felszerelve.

Nedis SmartLife kültéri biztonsági kamerák

A Nedis Smartlife többféle árkategóriában is szolgáltat kültéri kamerákat – főleg a WIFICO20CWT, WIFICO11CWT és a WIFICBO20WT modelleket érdemes kiemelni. Ezek közös jellemzője a Full HD felbontás, a stabil rögzítés, az éjjellátó funkció, valamint a beépített mikrofon és hangszóró. A kamerák IP65-ös védettséggel rendelkező fémborítást kaptak, így por- és időjárásállók, -20 és 50 °C-fok között is ügyesen teszik a dolgukat. Az ingyenesen letölthető Nedis SmartLife (Android/iOS) applikáció segítségével számos beállítás végezhető az okoseszközön keresztül.

Amennyiben pedig bekapcsoljuk az intelligens érzékelésfunkciót, a kamera automatikus értesítések küld az okoseszközünkre, amikor a megfigyelt területen mozgást érzékel.

A mikrofonjaik két irányban használhatók, emellett a kamera mozgás- és a hangérzékelésének érzékenysége is állítható.

A legtöbbet közülük a WIFICO20CWT tudja, amely 110 fokos látószöggel rendelkezik, mellette pedig 355 fokban elfordítható horizontálisan, 85 fokban pedig vertikálisan. Könnyedén lehelyezhető asztalra, ablakra, mennyezetre vagy falra.

A nagy teljesítményű infravörös LED-nek köszönhetően éjszaka akár 15 méteres távolságig érzékel, ahogyan a WIFICO11CWT is.

A WIFICBO20WT csupán 6–8 méterig lát el, viszont rendelkezik akkumulátorral, így akár négy hónapig is vígan eldolgozik újratöltés nélkül.

Nedis SmartLife beltéri biztonsági kamera

 

A WIFICI11CWT Full HD felbontású, és 110 fokos látószögre képes. Az állítható kameratámasz segítségével a kígyó fizimiskájú készülék igény szerint pozicionálható, éjszaka akár 5 méteres távolságig érzékel.

Ennek a mikrofonja is két irányban használható, továbbá a kamera mozgás- és a hangérzékelésének érzékenysége is állítható. A Nedis SmartLife alkalmazást ezúttal is érdemes letöltenünk a mobiltelefonunkra vagy az okoseszközünkre, hogy az intelligens érzékelésfunkció automatikusan értesítéseket küldjön nekünk, amikor a megfigyelt területen mozgást érzékel.

Nedis mozgásérzékelő

A Nedis SmartLife WIFISM10CWT szabadon álló, kompakt kialakításának, valamint kis méretének köszönhetően a ház bármely pontján elhelyezhető. 120 fokos látószöggel rendelkezik, ez egyszerűen és manuálisan állítható – egyszerűen működtethető akár elemekkel is, vagy elektromos hálózatra csatlakoztatva.

Tíz méteren belül érzékel mozgást a megfigyelt területeken, a Nedis SmartLife telepítése után pedig valós időben is üzenhet nekünk az eszköz, amennyiben érzékel valamit, továbbá számos beállítást is elvégezhetünk rajta.

Nedis babafigyelő kamera

A Nedis babafigyelő kamerája sok tekintetben hozza azt, amit a Nedis beltéri kamerája is tud – Full HD felbontásra képes, 105 fokos látószöge van, 355 fokban forgatható horizontálisan, továbbá 60 fokban vertikálisan. A nagy teljesítményű infravörös LED-nek köszönhetően éjszaka a Nedis SmartLife WIFICI30CGY akár 10 méteres távolságig érzékel.

Mikrofonja két irányban használható, a kamera mozgás- és a hangérzékelésének érzékenysége itt is  állítható.

A csomagban található szilikontok segítségével az eszközt barátságos macskaformájúvá alakíthatjuk, és az alkalmazásból vezérelhető altatódal funkcióval remekül teszi a dolgát babafigyelő kameraként is.

Nedis kaputelefon

Itt a WIFICDP20WT és a WIFICDP10GY modellek között érdemes szemezgetnünk. A két modell között a fő különbség az, hogy utóbbi akkumulátorral is rendelkezik, így két hónapnyi melóra, mintegy 200 felvétel készítésére is alkalmas egyetlen töltéssel; a vezetékes modell viszont nagyobb teljesítményre képes: 10 méterig is képes érzékelni éjszaka, az akkus pedig csupán 5-ig.

Az IP54-es védettség a kaputelefonok esetében is adott, víz- és időjárásállók, a Nedis SmartLife révén pedig összeköthetjük a kaputelefonokat a telefonunkkal vagy más okoseszközünkkel. Amennyiben pedig másfajta biztonsági rést tömnénk be otthonunkban, úgy szirénát, szivárgásérzékelőt és füstérzékelőt is találunk a BAUHAUS kínálatában.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a BAUHAUS.

Ezek is érdekelhetnek:

Most aztán tényleg érdemes lehet energiatakarékos bojlerekre váltanunk

Az áramot eddig sem adták ingyen, ezután pedig végképp nem fogják.

Egy 21. századi otthonba szinte már kötelező az okoslámpa

Szerencsére többféle lámpa közül válogathatunk.

Költséghatékony megoldások az áramszámla karcsúsítására

Régi alapszabály, hogyha egy biztonságos helyen szeretnénk élni, akkor nem árt az otthonunkat átszövő világítási és (mikro)elektronikai rendszert alaposan rendbe rakni. És ha jól csináljuk, akkor cserébe nemcsak extra kényelmet nyerhetünk, de jelentős energiát is megtakaríthatunk. Lássuk, mi lehet szükséges mindehhez.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kiszámolták, hogy eddig mekkora kárt okozott a Földnek az orosz-ukrán háború

Félreértik egymást a pályakezdők és a munkáltatók, a fiataloknak nem a pénz a legfontosabb

Jön a hőség, Alina már hozzávetkőzött

További cikkeink a témában