Illetve még csak nem is a Covid, hanem a „lázas betegség” ellen.

Ahogy egyes helyeken a háborút különleges katonai műveletnek hívják, úgy például Észak-Koreában meg koronavírus nincs, csak valamilyen fránya lázas izé. Így aztán vakcinában nem gondolkoznak, hiszen nincs mire, és minden egyéb külső gyógyszeres segítséget is elutasítanak, de azért a náthát is kezelgetni kell.

Nem hivatalosan Észak-Korea a koronavírus omikron változatának terjedése ellen küzd, de gyógyszerek híján alternatív gyógymódokat kínál az állam a betegeknek – írja a BBC.

Akiknek nem súlyosak a tüneteik, azoknak gyömbér-, fűzfalevél- vagy loncteát ajánlanak.

A meleg tea kellemes a toroknak, valamint gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású is lehet. Az mellékes, hogy a koronavírus ellen tökéletesen hatástalan, mondjuk végül is a tízparancsolat betartása se sokkal hatékonyabb.

De van még egy csodafegyver, az észak-koreai állami média ugyanis nemrégiben interjút készített egy házaspárral, akik azt javasolták, hogy

reggel és este sós vízzel gargarizáljanak és öblítsek vele az orrukat.

Arról is beszámoltak, hogy ennek érdekében mindent bevetnek,

ezer tonna sót küldtek Phenjanba, hogy „fertőtlenítő oldatot” készítsenek belőle!

Mivel van ez a lázas betegség, ajánlottak gyógyszereket is a beteg észak-koreaiaknak: fájdalomcsillapítót és antibiotikumot. A fájdalomcsillapító természetesen csak a tüneteket enyhíti, az antibiotikum pedig – ahogy a nevében is benne van – csak a baktériumokkal szemben hatásos, koronavírusra kifejezetten nem ajánlatos.

Szerdára virradóan 232 ezer új koronavírus-fertőzöttet jelentettek Észak-Koreában, ezzel a fertőzöttek száma meghaladja az 1,7 milliót. Tavaly 3 millió kínai vakcinát utasított vissza az ország, mint ahogy az összes többi vakcinavariációt is.

Még több Észak-Korea:

Észak-Korea legújabb propagandavideója olyan, mint egy iszonyatosan moslék akciófilm a nyolcvanas évekből

Már csak egy szakadt farmermellényben izmozó koreai Chuck Norris hiányzik.

Átszökött valaki Észak-Koreába újév napján – hát ilyen lehet egy megcsúszott szilveszteri buli vagy egy túlvállalt újévi fogadalom

Ha újévi fogadalomról volt szó, ha előre megtervezett vagy spontán akcióról, tök mindegy. Észak-Korea ugyanis ilyenkor sem játék.

(Forrás: BBC, CNN, 444.hu)

És ezt olvastad már?
A legtüzesebb Frigo: Carla