Ez az öt típus fog megcsalni téged

Egyszer-kétszer mindenkinek megfordul a fejében, milyen lenne következmények nélkül félrehálni azzal a dögös pultos csajjal/személyi edző sráccal a konditeremből, és ezt sajnos végül legalább annyian meg is teszik, mint ahányan úrrá tudnak lenni szexuális ösztöneiken.

Ha lelepleződik az árulás, a megcsalt fél ezt totális hidegzuhanyként éli meg, pedig néhány esetben az egész kapcsolat már az elejétől fogva erre volt predesztinálva. Ha veled már történt ilyesmi, akkor egyrészt sajnáljuk, másrészt viszont ezzel az ötös listával megpróbálunk megóvni attól, hogy még egyszer ugyanabban a posványszagú folyóban találd magad.

A Psychology Today szerzője a szakirodalom átböngészése után öt olyan kockázati tényezőt azonosított, melyek magukban rejtik a megcsalás veszélyét, legyen bármennyire is bensőséges a kapcsolatod az illetővel.

1. Közösségi média-függők

Egy kutatás szerint azok, akik képtelenek leszakadni a Twitterről, Instagramról, Facebookról, gyakrabban kerülnek a párjukkal egyébként elkerülhető konfliktusokba és ezek a veszekedések esetükben gyakrabban végződnek megcsalással. Még akkor sem lehetsz teljesen nyugodt, ha a pároddal már évek óta együtt vagytok, hiszen ez a jelenség ugyanúgy felütheti a fejét a fiatalabb és a komoly, kipróbált kapcsolatokban is.

2. A kilencesre végződő korú férfiak

Az Ashley Madison nevű félrelépős társkereső adatai szerint az oldalra regisztráló férfiak legnagyobb része a 29, 39, 49 éves férfiak közül kerül ki, mely leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a férfiak egy jelentős része minden egyes jubileumot kapuzárási pánikként él meg. Ez mondjuk inkább a nők számára hasznos információ, de azért neked is jó tudni. Ha harminc előtt néhány hónappal azt veszed észre, hogy elkezd valami viszketni ágyéktájon, ne ijedj meg, csak a tesztoszteron huncutkodik. Csak ezért még nem kell kockára tenned a kapcsolatodat.

3. Aki már egyszer csalt

Ha nem támasztaná alá komoly kutatás (pedig de), még akkor is tudnánk, hogy aki egyszer már csalt, az könnyebben megy félre később is. Attól a kapcsolattól például mit vársz, mely megcsalással kezdődik? Ez tipikusan annak a bizonyos kutyának és a szalonnának az esete. Légy észnél!

4. A szexuálisan aktívabb nők

Nem, nem akarunk senkit megbélyegezni. Sőt, az esetek túlnyomó többségében ez inkább egy jel, mint kockázatos személyiségjegy. Ha azt veszed észre, hogy a párod egyik napról a másikra átalakul szexistennővé, kezdhetsz gyanakodni. A nagy fordulat hátterében ilyenkor sokszor sajnos az áll, hogy a hölgy motorját valaki más pörgeti, amikor pedig ez a valaki éppen nincs kéznél, te vagy a második legjobb dolog. Persze az sem egészséges, ha a párod szexuális étvágya jelentősen meghaladja a tiédet. Ha nem bírod az iramot, annak biztosan nem lesz jó vége.

5. A párjuknál tehetősebb férfiak és a párjuknál kevésbé tehetős nők

Igen, a mocskos anyagiak. Ez tényleg egy elég gusztustalan téma, de mivel ezzel még az evolúciós pszichológia is foglalkozik, nem maradhat ki a listából sem. Sajnos az van, hogy a kevésbé tehetős nők szignifikáns része a pénzt összekapcsolja a hatalommal, ami pedig evolúciós előny, ugyebár. Ilyenkor az illető hölgy a nagyobb hatalommal rendelkező férfiakhoz vonzódik – sokszor az éppen mellette lévő illető kárára. A jelenség motorja az a tudatalatti késztetés, hogy a születendő gyermekeknek minél kedvezőbb körülményeket tudjon biztosítani az élethez. Nem túl jó hír ezeknek a nőstényeknek, hogy történetesen a gazdagabb palik is hajlamosak megcsalni a párjukat, hiszen a hatalom egy olyan dolog, amivel élni kell. Szívás, de ez van.

(via Psychology Today)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon