Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bizonyára tisztában vagy vele, hogy különböző emberek különböző dolgoktól indulnak be. A legtöbbünket egy másik ember látványa képes felizgatni, ám akadnak olyanok is, akiket valami egészen bizarr dolog indít be és léteznek azok is, akik saját magukra gerjednek.

Most ez utóbbi kategóriáról van szó, vagyis azokról a nőkről, akik belenéznek a tükörbe és vonzalmat éreznek maguk iránt. A téma szakértője, Dr. Michael Aaron szerint egészen gyakran előfordul a nők körében, hogy szexuálisan vonzódnak magukhoz, a jelenséget pedig autoszexualitásnak hívják, és nem csak a nárcisztikus személyekre jellemző.

Az autoszexualitás tehát egyfajta önmagunkra irányuló szexuális orientációként fogható fel, és nem is ritka dolog. Egy másik pszichológus, Dr. Leon F. Seltzer azt is elárulta, miképpen lehet kideríteni, hogy valaki autoszexuális vagy sem.

Ha viszont csupán azt tapasztalja valaki, hogy egy kissé beindul a fantáziája, amikor különösen jól mutat a tükörben, vagy éppenséggel szereti nézni a tükörből vagy felvételről, miközben valaki mással szexel, akkor még nincs ilyesmiről szó. Bár az is igaz, hogy kevés adat áll a rendelkezésre ezzel kapcsolatban és a téma nehezen kutatható, tehát a szakértők sem húzták még meg egyértelműen a határokat.

Ha most azon kezdenél el aggódni, hogy talán te is egy autoszexuális nővel randizol, akkor megnyugodhatsz, valószínűleg nincs így, az ilyen személyek ugyanis csak nehezen képesek viszonozni mások szexuális közeledését, ehelyett sokkal inkább az önkielégítést, saját érintésüket preferálják.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.