Nem az a meglepő, hogy milyen sok cikket imádtatok, hanem az, hogy milyen változatos témákban: észak-koreai metró, magyar óra, fejtörő és hegyes mellbimbók.

Az autós újságírás veretes krónikája egy újabb klasszikussal bővült tavaly januárban, méghozzá az autósok vs nyest témakörben. A nyest odacsinál az autód tetejére, de előbb még megkarcolja a fényezést, amíg felkapaszkodik, aztán pedig a motorháztető alá költözik, telepakolja kajával, és megrágja a vezetékeket. De mivel lehet védekezni ellene? Csordi leleplez egy városi legendát, és javasol néhány használható megoldást.

Az életmód rovatból egy hideglelős észak-koreai metrózás lett a #1. Akár a pokolraszállás szimbóluma is lehetne a négyperces utazás a mélybe, a világ egyik leghosszabb mozgólépcsőjén, miközben mozgalmi dalokat árasztó hangszórók fokozzák elviselhetetlenné az eleve nyomasztó élményt. Mivel turisták csak túravezetővel és csak bizonyos állomásokat használhatnak, itt legalább azt a pár képet megnézheted a Phenjan alatti bizarr hálózatról.

A filmes világból indult Mezei István a kamerastabilizátorok után szép lassan órákat kezdett készíteni. Sokallta a prémium termékek egymilliós árát, úgyhogy inkább négy-öt év fejlesztés, és elképesztően sok munka árán létrehozta a világmárkákkal konkurálni képes Evolvenst. Dani pedig lejegyezte a történetet, amelynek fordulatai és kihívásai az akciófilmekével vetekszenek.

Kokainfelhős menekülés bringával, film, amiben egyetlen szót sem szólnak, újra komolyan vehető Tom Cruise? Tomi bizony a druszáját is méltatta (okkal) a 2017 top 50 filmjéről készült válogatásban. Egy „erős és megosztó” filmes éven voltunk túl, mi pedig a listát a jelenben újra végigrágva csak hitetlenkedve csóváljuk a fejünket, hogy mi mindent kellene még bepótolnunk!

Oszi kolléga a brazíliai focivébé kommentátori teljesítményén borult ki, érthetően. A stúdióban a szakértők a beautiful game mélységeit, rejtett összefüggéseit tárták fel közérthető formában. Mint például: „A kapusokon nagyon sok múlik, de a lövőjátékosokon is.” Vagy ez: „Félelmetes a hangulat, negyvenezer torok, negyvenezer kéz”. Igaz, negyvenezer félkarú ember tényleg félelmetes lehet. Na de mindez már öt éve volt, ha ma rendeznének vébét, egészen biztosan friss arcok szakértenének, a helyszíni közvetítők felismernének egy-két játékost, és már nem csak annyit tudnának a fociról, hogy az olaszok védekeznek, a németek sosem adják fel, a brazilok technikásak.

#Napunk rovat, és egy, a női nem előtt tisztelgő fotós. David Dubnicskij hipnotikus képei viccesek, meghökkentőek, máskor meg olyan vérforralóak, hogy szériaként jár hozzájuk a 18-as karika. Ha ezek között nem találsz egy-két kedvenc képet, tán nem is vagy ember, ez az igazság.

Az igazi Player-olvasót a csajok mellett (után) a fejtörők is erősen foglalkoztatják. Sok népszerű cikk született már a témában, de a tavaly májusi mindent visz. Mivel a 11 kérdésre csak Igaz/Hamis relációban kell válaszolnunk, pillanatok alatt átfuthatunk a teszten, hogy aztán elégedetten hátradőlhessünk: alapvető fizikai és biológiai kérdésekben verjük az amerikaiakat.

Szívügyünk a környezetvédelem is, így aztán gondosan beszámoltunk a lefolyóról, ami nem leereszti az óceánokat, hanem összegyűjti a bennük halmozódó szemetet. A Seabin pontosan az, aminek a neve mondja: egy tengeri kuka, amiben a parton üzemelő szivattyú kelti a vákuumhatást, és nem csak a vízen úszó szennyezéseket szippantja be, hanem például az olajat is. A Seabin napi másfél kiló szemetet, avagy évi 20 ezer petpalackot képes elnyelni - nem csoda, hogy egy stadionnyi olvasónk beleszeretett!

Ki ne szeretne hat óra alatt összerakni egy egészen pofás kis házat, pláne ha csak 11 millióba kerül? Renato Vidal moduláris háza, a M.A.Di. kártyavárként épül fel, nem kell hozzá betontalapzat, de rendelkezik minden szükséges biztonsági tanúsítvánnyal. Minket már ezzel is megvett, de az épület önfenntartó is (napelem + víztisztító berendezés), és még most is hátborzongató belegondolni, hogy még a 84 m²-es variáns is csak 28 millióba kerül.

Egy ilyen házért kábé mindent, éppen csak a Playert nem fogjuk átkeresztelni Giocatoréra.

És ezt olvastad már?
A divatot és a fánkot is szereti ez a szupervonzó lány