Az ultratriatlon világbajnok olyan versenyeken vesz részt, amik ellen a test már az első perctől fogva tiltakozik, neki pláne nem mindegy, mit eszik.

  1. Bár Szőnyi Ferenc csak 2008-ban, 43 évesen kezdett el sportolni, ma ő az egyik legismertebb (magyar) triatlonista a világon, nevét Mexikótól Svájcon át az USA-ig mindenhol ismerik. Racemachine a beceneve, ráragasztották, nem véletlenül, hiszen egészen elképesztő, emberfeletti teljesítményekre képes – például:

ő az egyetlen ember a világon, aki két alkalommal is teljesítette a 20-szoros Ironmant, ami – és most figyelj! – 76 kilométer úszásból, 3600 kilométer kerékpározásból és 844 kilométer futásból áll.

Vagy éppen:

Csak Szőnyi Ferenc tudta teljesíteni a világ legkeményebb futóversenyét

Emberfeletti teljesítmény igazi horror körülmények között.

Eddigi pályafutása során egyébként 173 Ironmant teljesített, csak 2019-ben 2000 km-t futott a versenyein.

Ezekből is láthatod, hogy Szőnyi Ferencet csak az extrém kihívások érdeklik, csak az olyan versenyek, amik a teljesítőképességének határait súrolják, amik egy hétköznapi ember számára teljesen felfoghatatlanok.

Ehhez persze nem keveset edz, edzésprogramja körülbelül ötször annyi, mint a versenyeken megtett távok – talán nem mondunk nagyot azzal, hogy legtöbbünknek egynapi edzésprogramja is bőven megerőltető lenne. Az edzések között pedig kiemelten figyel a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenésre, de másképp ezt nem is lehetne csinálni

Ugyanakkor a rendszeres és következetes edzések mellett a tudatos étkezés is elengedhetetlen számára:

„2500-3000 kalóriát viszek be egy nap, igyekszem minőségi, tápanyagokban gazdag, de szénhidrátokban szegény ételeket fogyasztani. Kerülöm a vöröshúsokat és zsírokat, törekszem rá, hogy magas fehérjetartalmú ételeket válasszak, amiket szezonális, friss gyümölcsökkel és zöldségekkel egészítek ki.”

Kitalálod, melyik ételben/italban van több kalória?

Garantáltan lesz olyan, ami meg fog lepni.

Tehát nem követ semmilyen speciális diétát, ugyanakkor a tudatos étkezések mellett étrend-kiegészítőkkel támogatja meg az extrém kihívásokra edzett szervezetét:

„Egész évben a BioTechUSA étrend-kiegészítőit használom, ezek végigkísérnek a versenyek előtti felkészülési időszakban és a megmérettetések közben is. Zab shake-kel indul a napjaim többsége, aztán pedig további termékekkel folytatódik. C-vitamin, multivitamin, koenzim, L-karnitin és végül Arthro Guard italpor kerül a poharamba reggelente.”

Csak hogy egy kicsit képbe kerülj az étrend-kiegészítőkkel is:

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a BioTechUSA.

(Fotó: BioTechUSA)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Szombat 13-a: nagyon szerencsés nap

Örülünk, hogy ez a lány fürdőruhamárkát alapított

További cikkeink a témában