Puskás, goulash, puszta. Az eddigi sztereotípiákat végre kezdik elfelejteni a külföldiek, de máris itt vannak az újabbak, és már ezeket is baromira unjuk.

Az új hívószavak: ruin pub, Szimpla, Sziget. La Carmina egy kanadai-japán bloggercsaj, aki elég jól néz ki ahhoz, hogy körbeutaztassák Európában egy jól szponzorált körút keretében. Eljutott Budapestre is, és két percben fel is sorolta az összes közhelyet, amit megtalált a Lonely Planetben meg a Tripadvisoron, nem mondjuk el, mik azok, tessék megnézni a videóban.

A hölgy honlapján öndefinícióként olvashatjuk, hogy ő egy kawaii blogger, azaz cuki (pontosan Japan Gothic Kawaii, inkább bele sem gondolunk ebbe jobban), szóval nem vártunk Mariana-árok mélységű megállapításokat, de ezen egy idő után tényleg csak röhögni lehet. A csúcspont kétségtelenül a lány, aki répát árul, a lángóz, és a magyarok szeretik a savanyúságot megállapítás. Ja, és ne felejtsük el a túró rudit sem.

Ráadásul a „Budapest is the Hipster capitol of Europe” kifejezés Anne Applebaumtól származik, aki a Washington Post újságírója, szóval ez a szöveg sem eredeti. Megnéztük a csaj életrajzát és kiderült róla, hogy ő valaki, három tévécsatornán volt műsora, könyvei jelentek meg a Penguinnél meg a Random House-nál, szóval így még kínosabb a dolog. Legközelebb szívesen elvisszük erre-arra, megmutatjuk Budapestet, és meghívjuk egy finom italra is.

Hauschel Tomi kollégánk úgyis Japánban szobázik két hónapig, szóval meg fogjuk bízni, hogy bombázza le a japánok agyát egy olyan videóval, ami arról szól, hogy szamuráj, manga, ginza és minden japán szereti a szusit.

És ezt olvastad már?
Sokkal komolyabb következménye lehet a rossz testtartásnak, mint hogy rossz lesz a testtartásod