Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Megvolt a Dining Guide éves gálája, csekkold, mely éttermek kerültek be a legjobb 10-be!

Mindkét Costes étterem, a Costes és a Costes Downtown csapatának volt miért örülnie a hétfő esti Dining Guide díjkiosztón: a Ráday utcai étterem a legmagasabb, 93 ponttal végzett az élen, míg a belvárosi Downtown 91 ponttal holtversenyben a harmadik lett. Az idei Dining Guide kalauz fődíját, azaz az “Év Étterme” díját - immár harmadszor - az első hazai Michelin-csillagos étterem, a Costes vehette át, élén a Top 10 séf között egyetlen nőként, Palágyi Eszterrel.

7-es számmal: Palágyi, a Costes csapatkapitánya

Az első ötben 93 ponttal a Ráday utcai Costes végzett az élen, holtversenyben második lett - 92 ponttal – a Bábel és az Onyx 91 pontot kapott a Costes Downtown és a Borkonyha.

Különdíjak:
• Staropramen-Év Street Food Díj: Kemencés Pizzéria
• Gyulai Pálinka-Év Ifjú Séftehetsége Díj: Olimpia – Garai Ádám, séf
• K&H private banking-Év Szakácsteljesítménye Díj: a Bocuse d'Or 2017-es magyar csapata – Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán, Szabó Kevin és Vomberg Frigyes
• Neff-Év Innovatív Konyhája Díj: MÁK – Mizsei János, séf
• Unicum Riserva-Év Legígéretesebb Konyhája Díj: Babel Budapest – Langer Gábor, Veres István, séfek
• Nespresso-Év Séfje Díj: Borkonyha – Sárközi Ákos, séf

Top 10 étterem:
1. Costes – Palágyi Eszter, séf
2. Babel – Langer Gábor, Veres István, séfek
3. Onyx – Mészáros Ádám, séf
4. Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
5. Costes Downtown – Tiago Sabarigo, séf
6. Olimpia – Ádám Csaba, Garai Ádám, séfek
7. Salon – Wolf András, séf
8. St. Andrea Borbár – Barna Ádám, séf
9. Arany Kaviár – Nyíri Szása, Kanász László, séfek
10. MÁK – Mizsei János, séf

(Fotó: Costes, Bocuse d'Or)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.