Így készíts krémes, pesztós pasztát!

Klasszik olasz finomság, amit könnyebb elkészíteni, mint belőni egy tizenegyest Neuernek.

Mutatunk egy videót kedvcsinálónak.

És most fogj neki a dolognak, mert ahogy említettük, könnyű legyártani, és horribilis mennyiségű és árfekvésű alapanyag sem kell hozzá.

Hozzávalók:

Peszto:
4 csésze bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
½ csésze fenyőmag
¾ csésze őrölt parmezán
¾ csésze olivaolaj
¼ csésze hideg víz
½ csésze tejszín
1 tk só
½ tk bors

Pasta

40 dkg fusilli, al denté-re főzve
1 csésze koktélparadicsom elfelezve
1 csésze őrölt parmezán
20 dkg mozzarella golyó

Elkészítés

A pestóhoz dobáld egy turmixba a bazsalikomot, a fenyőmagot, a foghagymát, a vizet, a tejszínt, sót és borsot, és fél percig mixeld össze őket. A végén csorgasd hozzá vékony sugárban az olivaolajat. Főzd al dentére a fusili tésztát, majd vágd félbe a koktélparadicsomokat. Egy vas serpenyőben keverd össze a paradicsomot, a tésztát és a pestót, tedd bele a mozzarellát és az őrölt parmezánt, majd süsd 200 fokon 10-15 percig, amíg a sajt ráolvad a tészta tetejére. Vedd ki a sütőből, és szórj még rá egy kevés parmezánt.

Készen is vagy. Bon apétit!

Ha tetszik, de most nincs időd elkészíteni, akkor pattanj fel a Netpincér oldalára és rendeld meg magadnak! Ráadásul most aztán már tényleg semmi nem gátol meg abban, hogy bárhonnan, bármilyen helyzetben rendelj, ugyanis kijött a Netpincér appja, méghozzá iOS-re és Androidra is.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon