A lasagne a világ egyik legjobb kajája, elképesztően finom és szexi csoda. Csakhogy elég komoly kalóriabombának számít, ezért most egy olyan recepttel jövünk, amiben a tésztát zöldséggel, nevesül cukkinivel helyettesítjük. Ravasz, mi?

Itt a vizuális gyorstalpaló videó:

Hozzávalók:

2 cukkini
1 csészényi reszelt parmezán

Szósz:

2 ek olivaolaj
½ vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
½ kiló darált pulykamell
2 doboz paradicsomkonzerv
2 tk szárított bazsalikom
2 tk szárított petrezselyem
2 tk szárított oreganó
½ tk só
½ tk bors
1 ek sűrített paradicsom
1 babérlevél

Sajtmix:

40 dkg ricotta
1 tojás
1 ek friss petrezselyem felaprítva
¼ csészényi reszelt parmezán
¼ tk só
½ tk bors

Elkészítés:

Vágd le a cukkinik végeit, és hosszában vágd ketté össze. Zöldséghámozóval hámozd meg a cukkiniket, ezekből lesznek majd a „tésztalapok.” Pakod ki őket egy sütőpapírra, törlőpapírral töröld át őket. Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olivaolajat, és mehet bele a hagyma és a fokhagyma. Főzd üveges színűre őket. Mehet bele a pulyka, amíg meg nem barnul. Jöhet a paradicsom, a bazsalikom, a petrezselyem, oregánó, só, bors, a sűrített paradicsom és a babérlevél. fedd le és főzd fél óráig. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Egy edényben keverd össze a ricottát, a tojást, a petrezselymet, a sót, borsot, parmezánt. Egy jénaiba rétegekben halmozd bele a pulykát, a cukkinicsíkokat, a ricottát és a parmezánt. Süsd sütőben ötven percig, majd pihentesd húsz eprcig, és már el is kezdheted befalni!

Bon apetit!

Pompa, mi? Ha tetszik, de most nincs időd elkészíteni, akkor pattanj fel aNetpincér oldalára és rendeld meg magadnak! Ráadásul most aztán már tényleg semmi nem gátol meg abban, hogy bárhonnan, bármilyen helyzetben rendelj, ugyanis kijött a Netpincér appja, méghozzá iOS-re és Androidra is.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon