Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Összedolgoztunk a Foodpandával, és bevizsgáltunk hét burgerlelőhelyet. A végső eredmény három tesztelő pontjainak átlagolásával született meg, akik az íz mellett az ár-érték arányt is figyelembe vették a húszpontos skálán történő osztályozáskor. Egyértelmű, hogy hamburgert rendelni nem feltétlenül olcsó, de aki hamburgerre vágyik, az hamburgert fog rendelni, szóval következzen a hét versenyzőt magába foglaló tesztünk, hogy megkönnyítsük a választást.

1. Manga Cowboy

Az Eh? névre hallgató versenyző ránézésre szexi, benne sok bacon és pirított gomba. A szállításkor sima szalvétát tettek mellé, alá, ami beleragadt. Rémálom, de kétperces melóval kiszedjük belőle. A hús szép, masszív és a honlap szerint 15 dkg. A zsömle vékony, megszívta magát és ázik, de lehet, hogy mi vártunk sokat vele. Ketchup határozottan nem kellene bele, a kevesebb néha több. A krumpli fűszeres, elfogadható, a jobbak közül való. A coleslaw is fűszeres, ami eltérően jött be a három tesztelőnek. Ár: 2190 Ft.

15,5 pont

2. Bob pizza

A Double Bob Burger szezámmagos buciban érkezett, az alja teljesen szétázott, mire odaért hozzánk. Nem tett ránk mély benyomást, igaz, nem is vágtuk ki a szemétbe. Az egyetlen emlékezetes momentuma a dupla adag hús. Ár: 1500 Ft.

8,3 pont

3. Kaja.hu

A burgerblogos Speed és Oszi kolléga is úgy véli, hogy a szürke marha óriás burger bitang szexi látvány. Ízre szintén remek, a két szürke marhás húspogácsa kiemelkedett a mezőnyből. A burger szép, arányos, kézbe lehet venni, nem hullik darabokra, és a zsemle sem ázott szét. A hagyma brutális mennyiségű, talán kicsit sok is a jóból, de a mellépakolt rengeteg zöldség kiváló. A krumpli jó osztályzatot érdemel. Ár: 1810 Ft.

16,6 pont

4. Floridita

Az Impossibe Mission egy óriási szörny: majdnem akkora, mint egy kézilabda. Három húspogácsa, nagyon édes mézes-mustáros szósszal. A hús jó, tisztességes iparosmunka, a zsömle ropogós. Krumpli ehhez nem érkezett, viszont nagyon jó az édesség, a nutellás fahéjas golyó. Ember legyen a talpán, aki a burger után még ezeket is lenyomja. Ár: 1800 Ft egy 20%-os akció keretében.

15,5 pont

5. Burger house

A Big Bacon Burger édeskés buciban két hús, és melléjük egy halom zöldség. Kiemelkedik a szósz, ami tippre házi készítésű, és talán a legeredetibb a mezőnyben. Nagyon rendben lévő termék, mindenkinek tetszett. Kóla is érkezett hozzá, illetve nagyon civilizált megoldásként kéztörlő és szalvéta. Ár: 1990 Ft.

15,6 pont

6. Burgerland

Az Ehetetlen küldetés egy konkrét cipó, amit kisebb baráti társaságoknak ajánljuk. Elfogyasztásához segítséget hívtunk. Két felnőtt ember beszélgetése a burgert nézve a következőképpen hangzott: "elfelezzük a felét?" A sült krumpli fűszerezése nagyon találó. Rengeteg zöldség van benne, a cipó masszív szerkezet, aminek feladata van, de nincs megpirítva belül, kell rajta nyammogni. A masszivitásán kívül sok előnyt nem tudott felmutatni. Mennyiség van, de emellé nem párosul kiemelkedő ízélmény. Ár: 2090 Ft.

9 pont

7. Attaboy

A BLT Burger emberi fogyasztásra alkalmas méret, finom, szaftos, jó állagú, emberközpontú darab, szép és elegáns. Sok hagymakarika volt benne, és a zsömle nem tűnt frissnek, de a többségnek azért tetszett, méghozzá annyira, hogy végül hajszálnyi előnnyel, de ő került ki győztesen a tesztből. Desszertként profitterolt tolnak mellé, ami elfogadható minőségű. Ár: 2150 Ft.

17,6 pont

Összegzés

Az Attaboy mellett jó választás még a kaja.hu szürkemarhaburgere, a Burgerhouse, a Floridita és a Manga Cowboy szendvicse.

(Együttműködő partner: Foodpanda)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.