Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Eljött az a pillanat, amikor már úgy vedelhetsz, mint egy zárlatos Tyrion, és nem, nem azért, mert hétvége van, hanem azért, mert itt a Game of Thrones whiskey, ami azért vicces, mert ha valamit, hát whiskey-t nem isznak a sorozatban, de mindegy is, megisszuk hát ezt, ha erre van rányomva az Éjkirály. Hogy mit akart ezzel mondani a Johnnie Walker, az az igazán jó kérdés. Vajon azt, hogy te leszel az Éjkirály, mármint az éj királya, érted, mert két korty után megülöd a átlátszó sárkányt Neoton-dalokat énekelve, vagy azt, hogy ha lehúzol egy fél üveggel belőle, akkor nagyjából olyan üveges tekintettel nézel majd, mint a jó öreg halottakat feltámasztó kishaverunk, és ha hozzád szólnak, csak némán nézel a távolba?

Jó, hát nyilván arról van szó, hogy nem hagyhatta ki a Johnnie Walker ezt a ziccert, mert hát a Mások, akik angolul White Walkers néven futnak, vagy sétálnak, ha már… szóval a Mások eredeti neve tökéletesen egybecseng a whiskey-márka nevével, milyen jó, hogy nem Black Milkának hívják őket, bár mondjuk lehet, hogy megettük volna csokiban is a Trónok harcát, ha van olyan.

Szóval most már itthon is kapható a White Walker, ami nem egy egyszerű, mezei Johnnie Walker whiskey, ránézésre is a prémium kategóriából érkezik, az üveg ugyanis gyönyörű kék és fehér színekben hívogat, hogy bontsd már ki, és vágd gallyra vele az estédet, amit filmnézéssel akartál tölteni, de mégis inkább áthívtad Sanyit, hogy aztán két óra piálás után eljátsszátok a Fattyak csatáját ketten, aztán másnap a telefont is elégessétek, amivel videókat készítettetek az esetről.

Na de persze mi is a felelős alkoholfogyasztás hívei vagyunk, úgyhogy nem vedeltük literszám a White Walkert, viszont így is érdekes dolgokat fedeztünk fel az üvegben. Egyrészt azt, hogy ha betesszük fagyasztóba, akkor ahogy azt a reklám is mondta, titkokat fed fel a palack, már aggódtunk, hogy az oldalán megjelenik a „Bran csak álmodja az egészet, az utolsó részben felkel az ágyból, és ott áll majd a zuhanyzójában Bobby Ewing”-felirat, de nincs itt semmi spoiler, egyszerűen a Winter Is Here szöveg jelenik meg az oldalán, mondjuk nem tudom, ha kinézek, a 15 fok és a madárcsicsergés mást mond, ráadásul ez legalább annyira nagy titok, mintha azt írták volna, hogy „ha megiszol egy liter whiskey-t, annyira leszel jól, mint egy lakodalmas kutya a jégen”.

Az extra tartalomnál már csak maga a whiskey meglepőbb, ugyanis valami kifejezetten macsós élményre számítottunk, de a White Walker inkább a gyümölcsösség felé mozdult el, egyesek szerint kifejezetten csajos, a csajok szerint viszont nem különösebben, de tény, hogy eléggé finom. Talán a japán whiskey-khez áll egy picit közelebb, kicsit édesebb, de azért nem könnyed, abból a szempontból a csajosságban van valami, hogy ha egy lánnyal meg szeretném szerettetni a whiskeyt, valószínűleg ezzel kezdeném.

Most vagy mi lettünk nagyon profi whiskey-kóstolók, vagy csak nagyon beletrafáltunk, mert maga a Johnnie Walker is úgy hirdeti a White Walkert, ahogy mi is jellemeztük: kifejezetten bogyósgyümölccsel és karamellel, valamint vaníliával operáló skót whiskey, ami egy kicsit meglepő első kortyra, de ha az ember tudja, hogy mit kezd el inni, akkor eléggé bele lehet szeretni.

Az ára 13-14,000 Ft / palack körül mozog. Ajándéknak tökéletes, jó ránézni, jó belekortyolni, erős a gyanú, hogy pár rajongó ezt fogja kapni szülinapjára. Utána nem fogsz tüzet okádni, mondjuk az tény, hogy nem egy likőrkéről beszélünk alacsony alkoholtartalommal, az viszont sanszos, hogy jópár pohár után bárkiben meglátod a potenciális Daeneryst. Ha rossz passzban vagy, akkor a Cersei-t.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.