A svájci kávéóriás egy tejhabosítóval felturbózott, kiokosított géppel jelentkezett. Elmondjuk, megéri-e megvenni.

A dizájn tetszetős, felülről nézve a mintázat egy U betűt formáz, ami utalás a kávéfőző nevére. Ristretto, eszpresszó és hosszú kávét készíthetünk, a megfelelő mennyiséget a gép tetején lévő érintővezérlésű kezelőfelület segítségével állíthatjuk be. A UMilk szuperképessége a beépített Aeroccino3 névre hallgató tejhabosító, amivel olyan minőségű tejhabot gyártottunk, amilyennel kávézókban is szívesen találkoznánk. Kétféle funkció lát el: hideg vagy meleg tejhabot készíthetünk, amit a szerkentyű alján található gomb segítségével állíthatunk be.

A kapszulás gépek előnye, hogy a lehető legkevesebb energiabefektetéssel mindig ugyanolyan jó minőségű kávéhoz juthatunk. Aki szereti a szertartást, azaz saját kezűleg megtömni a kotyogóst vagy a kávéfőzőt, az ne ezt válassza, de aki reggel kómás fejjel minél hamarabb koffeinhez akar jutni, az a kapszulás géppel nagyobbat kaszál, mint előrelátó tipszmikszes Devecseri öngóljával. A reggeli cappuccinóhoz ráadásul nem kell külön tejhabosítót venni, mert ott figyel a gép mellett, vagyis az ember egyet fizet, kettőt kap.

A UMilkkel kis gyakorlással mindenféle eszpresszóalapú italt elkészíthetünk magunknak a lattétól kezdve a klasszikus cappuccinón át az espresso macchiatóig (a know how és receptek letölthetők a termék honlapjáról). A víztartály és a habosító, illetve a kifolyó alatti folyadékgyűjtő egy ravasz mágneses megoldással könnyen leválasztható a gépről – tetszetős dizájn, ráadásul hasznos is, mert egy lattéhoz nagyobb pohár kell, ami a folyadékgyűjtő eltávolítása nélkül nem férne be a kifolyó alá. Így kényelmesen bepasszinthatjuk, nem kell ferdén odatartani a nagyobb poharat, mint például régebbi modelleknél. A modularitásnak köszönhetően a tartály és a tejhabosító is mozgatható, így alkalmazkodni tud a konyhai helyviszonyokhoz. A gép energiatakarékos, kilenc másodperccel a használat után kikapcsol.

Új íz az új géphez

A géppel együtt új íz is debütált, ez pedig a Cioccorosso. (Korábban írtunk két új termékről, az egyika Dharkan, a másik a Kazaar volt.) A Nespresso Club tagjai világszerte három íz közül választhatták ki, melyik legyen a Nespresso őszi limitált kiadású kapszulája. A Cioccorosso, Liminto és Masala Chai fantázianevű kapszulák versenyeztek az egész világon. A Nespresso Club magyar tagjai a szavazatok 41 százalékával a Cioccorosso kapszula mellett tették le a voksukat, szoros küzdelemben, csupán pár szavazattal maradt le mögötte a Liminto, így itthon ez a csokoládés és piros gyümölcs ízű kávékülönlegesség került a kínálatba. A magyarok ízlése az európai trendeknek felel meg, a legtöbb országában ugyanis szintén a Cioccorosso tarolt, csupán Ausztria, Németország, Svédország és Ciprus döntött a teás ízvilágú Masala Chai mellett. A frissítő Liminto a törökök szívét nyerte el, így ők ezt a kávét kóstolhatják meg.

Munkahelyre ideális

Ugyan ez nem egy fizetett hirdetés, plusz a gépet is vissza kellett adnunk a cégnek, eláruljuk, hogy a szerkesztőségben is ennek a márkának egy régebbi típusát használjuk. A teszt után komolyan elgondolkodtunk, hogy teljesen véletlenül azt küldjük vissza, és a UMilket megtartjuk, hátha nem veszik észre. Munkahelyre jó választás, a cégtulajok nyilván örülnek, hogy az ebéd utáni kávét nem tíz percig főzik kotyogóson a beosztottak, nem is beszélve egy slow dripről, ami tök jó indok lenne arra, hogy délután már vissza se üljünk a gép elé.

A kapszulás témában piacvezető Nespresso UMilkje népszerű lehet a karácsonyi piacon, mivel a tejhabosító olyan plusz funkció, ami sokaknak lesz nagyon vonzó fícsör.

(Fotók: Féjja Zsolt)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A mai kedvenc ex-pomponlányunk: Hailey

További cikkeink a témában