Elképesztő, de Angliát egy kőkemény szeszkazán vezette végig a második világháborún.

A Múlt Kor történelmi portálon találtunk egy érdekes cikket arról, hogy mennyi szeszt rendelt folyamatosan háztartásába Sir Winston, még úgy is, hogy komoly adósságokba keveredett az életmódja miatt.

Itt egy lista 1908-as rendeléséről:

– 108 teljes és 84 félüvegnyi 1895-ös évjáratú, valamint 48 félüveges, 1900-as évjáratú Pol Roger pezsgő
– 72 üveg St. Estèphe vörösbor
– 60 üveg portói
– 84 üveg Moselle fehérbor
– 72 üveg Whisky
– 36 üveg húszéves brandy
– 36 üveg vermut
– és mindössze 4 üveg gin

Churchill a reggeleket rendszerint whiskyvel indította, és napi egy pezsgő biztosan lecsúszott, ezeket központozta a fenti lista tételeivel.

„Amikor a hitelezői a behajtással fenyegetőztek, Churchill igyekezett meghúzni a nadrágszíjat. 1926-ban a következő instrukciókat adta feleségének, Clementine-nek: „Pezsgőt ne vegyél. Rendkívüli utasítás híján csak fehér és vörösbor vagy whisky-szóda legyen feltálalva az ebédhez vagy a vacsorához. (...) A szivarok számát napi négyre kell csökkenteni.”

"Emellett elrendelte, hogy minden chartwelli marhát, csirkét, disznót és pónit adjanak el, és csak akkor tálaljanak fel halat egy étkezéshez, ha vendégek jönnek.”

Churchillt folyamatosan fenyegették az adósságbehajtók, de a barátai rendszerint kisegítették, később pedig az állam állta a szeszfogyasztásának költségeit. Nagyon úgy tűnik, hogy a brit államférfi az alkoholt üzemanyagként használta fel, nem véletlenül állította azt, hogy:

Itt még többet is olvashatsz erről.

És azt tudtad, hogy Depardieu mennyit fogyaszt?

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon