Sajnos azt kell, mondjuk, hogy aki csak szupermarketekben vett ilyet, az még nem kóstolt igazi croissant.

A rendes alapanyagokból, vajjal (nem margarinnal, vagy valamivel) szakértő kezek által elkészített croissant csodás dolog.

Mondunk egy érdekeset: az eredete egyáltalán nem francia, hanem magyar. Hiteles dokumentáció ugyan nem létezik, de több forrás szerint is egy Bécsben dolgozó pék, Hegedüs János alkotta meg az 1800-as évek közepén. Egy másik forrás szerint Budán készült az első ilyen péksütemény az 1600-as évek végén, méghozzá az Ottomán birodalom hanyatlásának örömére, félhold alakja is ennek köszönhető. Akkor természetesen még nem croissant-nak hívták, legfeljebb kipferlnek, mai nevét az 1800-as évek végén kapta, amikor egy Párizsban működő osztrák pékség elkezdte árulni a finomságot.

 

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

Hamarosan szó szerint beérhet az ehető Budapest koncepció

Vajon ki a nap csaja Lady Gaga születésnapján?

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés