Lehet, hogy a Nespressónál is tudják, amit nemrég írtunk meg, történetesen, hogy a kávé milyen jó hatással van a merevedésre: össze is raktak egy őszi kollekciót.

Minden napszakra egy javallott őrleménnyel és receptekkel álltak elő: reggelre egy koffeinben gazdag lungót, ami bepöccinti a napodat, aztán ebédre az intenzív Ristrettót, délutánra pedig már egy koffeinmenteset ajánl, hogy azért aludni is tudj. De ha tartjuk magunkat az ajánláshoz, ami a merevedést illeti, akkor közé ékelhetünk még egy ristrettót.

Ők vannak a pakkban: Linizio Lungo, Ristretto és Volluto Decaffeinato.

Ráadásul ők az ősz színeit is a konyhába viszik, csak, hogy a dekorációra is adjunk.

A reggelire ajánlott Linizio azért praktikus, mert a hosszú kávéba a több víz több koffeint old ki. Ebéd után meg kell az ütősebb, 10-es erősségű Ristretto.

Na de ha ez nem elég, akkor ott vannak a kávékoktél receptek:

Keleti fűszeres espresso

Hozzávalók:

  • 1 Ristretto Grand Cru kávéőrlemény (40 ml)
  • 30 ml tej
  • 10 ml mandulaszirup
  • 10 ml fűszeres szirup (30 g cukor, 50 ml víz, 2 csillagánizs, 1 rúd fahéj, 6 mentalevél)

Elkészítés: a fűszeres szirup hozzávalóit egy lábasban hevítsd lassú tűzön. Mielőtt felforrna, vedd le a tűzről, öt percig hagyd állni, majd szűrd át. A meleg, fűszeres szirupból 10 ml-t tölts hosszúkávés csészébe, add hozzá a mandulaszirupot, és főzz rá egy adag espressót. Készíts meleg tejhabot az Aeroccino tejhabosító vagy kávégép gőzölő funkciójának segítségével, és óvatosan öntsd rá a fűszeres kávéra.

Fügés mézes kávé

Hozzávalók:

  • 1 Linizio Lungo Grand Cru kávéőrlemény (110 ml)
  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál fügeszirup
  • 1 evőkanál méz
  • Mogyoró

Elkészítés: töltsd egy nagy, receptes pohár aljára a mézet és a fügeszirupot. Készíts egy adag tejhabot az Aeroccino készülékkel vagy a kávégéped gőzölő funkciójának segítségével, majd adagold a pohárba, ügyelve a rétegek megtartására. Főzz rá egy adag hosszúkávét a Linizio Lungo Grand Cru őrleményből, majd díszítésképp szórj a tejhab tetejére tört mogyorót.

Maracuja álom

Hozzávalók:

  • 1 Volluto Decaffeinato Grand Cru kávéőrlemény (40 ml)
  • 1 dl habtejszín
  • 20 ml maracujaszirup
  • 1 maracuja

Elkészítés: öntsd az 1 dl tejszínt és a maracujaszirupot egy mixerbe vagy habszifonba, majd készítsd el a tejszínhabot. Főzz egy adag espressót a Volluto Decaffeinato Grand Cru kávéból egy lungós csészébe, és adagold hozzá az ízesített tejszínhabot. A tetejét díszítheted maracuja darabbal.

Itt tudod megrendelni a kollekciót.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Chloéval csápolnánk végig a Kylie Minogue-koncertet a Szigeten

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés