Ami nem derül ki a hivatalos ismertetőkből, az az, hogy mennyien szeretik a VinCÉt. Sok workshopra már a sajtókampány megkezdése előtt elfogy a jegy, az esemény ismerői pontosan tudják, hogy amit kapnak, az jó, tartalmas, és nem ablakon kidobott pénz. Mindezt fél évtized alatt sikerült elérni, az idei ugyanis az ötödik boros hepaj.

A VinCE Budapest Wine Show idén is azt tűzte ki célul, hogy a hazai borvilágra irányítsa a figyelmet, és találkozópontként rajzolja fel a borvilág térképére Budapestet. Közép-Európa legnagyobb boreseménye ebben az évben minden eddiginél több neves nemzetközi szakértőt, a Master of Wine Intézet tagjait, szerzőket és szaktekintélyeket lát majd vendégül, hogy a kiállításon a minőségi magyar borokat bemutatva újabb benyomásokat szerezzenek a hazai borszakma fejlődéséről, és hírét vigyék a hazai borászoknak és szőlőfajtáinknak. A „borvilág jedilovagjai” és a több mint száz szakértő mellett a három nap során a borkedvelőket is új felfedezések, az előadásokon új ismeretek és szórakoztató programok várják.

160 kiállító ezer bora

A VinCE Budapest három napja alatt 160 kiállító több mint ezer borát kóstolhatják a vendégek a Corinthia Hotelben. Az összes kiállított bor kóstolására szóló napijegyes megoldással, az előző évek mintájára kényelmesen és kötetlenül folyhat a borvidékek és tételek felfedezése. Idén nem csak a borászokkal beszélgetve, de a Borkaszinóban is újabb ismereteket szerezhetnek az érdeklődők, a most debütáló programon interaktív játékokban próbálhatják ki magukat.

Non-stop tanulás

A sétáló kóstoló mellett mesterkurzusok és workshopok is várják a vendégeket, ahol nemzetközi és hazai szakértők mutatják be a legnevesebb termőhelyeket – köztük Burgundiát, Németország és Ausztria, a Kék Duna, a Balkán országainak borvidékeit, valamint a hazai top borokat.

A VinCE ötödik évfordulójának alkalmából a nagyszerű évjáratok előtt tiszteleg – nagyszerű szakemberek és borok segítségével. Tíz, hazánkba érkező Master of Wine, vagyis nemzetközi szaktekintély mutatja be egy-egy kedvenc évjáratát, míg a világhírű Sotheby’s aukciósház szakembere ritkaságokról és történelmi rekordokról mesél.

További különlegesség, hogy idén távoli kávétermő régiók minőségi kávéival is megismerkedhet a nagyközönség André Hoinkis, a Douwe Egberts nemzetközi szakértőjének kalauzolásával, hozzá pedig brazil vagy indiai bort is kínálnak majd. (Minden előadás kóstolóval egybekötött, az erre szóló jegyek elővételben vásárolhatók meg.)

Programok az Oscar jegyében

Az Oscar-gála hangulatot világsztárok borai hozzák majd el a bálterembe, többek között a Jolie–Pitt páros, Alonso és Sting borait, vagy Sofia Coppola, a rendezőnő pezsgőjét kóstolhatják a vendégek.

Amíg az idei Oscar-díj jelöltjei felkészülnek a vasárnapi gálára, a Corinthia Hotelben folytatódnak a pezsgőprogramok. Pénteken a történelmi orosz pezsgő, az Abrau Durso debütál hazánkban, majd Márkus György, a legnagyobb hazai champagne-szakértő ajánlásával elegáns, chardonnay-ból készült tétekkel koccinthatunk. A szombati nap stílusosan a világ kedvenc champagne-házával, a filmszínház és az Oscar-gála pezsgőjeként is ismert Moët & Chandonnal indul. Előadást tart Tom Stevenson is, a régióra specializálódott, számos könyvet jegyző szakíró, aki a Veuve Cliquot ház magnum palackjaival illusztrálja szavait. Vásárnap pedig a VinCE tesztjein ötcsillagos eredménnyel remekelő Alfred Gratien tételeit mutatja be hazánkba érkező borászuk.

Nem csak a poharak telnek meg

A szervezők további újítása, hogy vasárnap a neves borászok mellett végre a hazai séfek is reflektorfénybe kerülnek; a közönség előtt mérik majd össze tudásukat, főételeket és édességeket is készítenek. Aki pedig mozizós hangulatban folytatná az ismerkedést a gasztronómiával is, az mesterséf gourmet menüjével kísérve nézheti végig a szakácsok Oscarjaként ismert Bocus D’Or versenyről készült nagy sikerű dokumentumfilmet. A kiállítótérben sonkákat, kézműves sajtokat, levezetésként a Gerbeaud és a La Praliné édességeit ízlelhetik meg a látogatók.

VinCE Budapest Wine Show
2014. február 28 – március 2.
Corinthia Hotel Budapest

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon